Tal Rasha set - 4 set bonus meteory

manusky11
Gorebelly
BattleTag:fionka#2610
Re: Tal Rasha set - 4 set bonus meteory

Příspěvek od manusky11 » 28.05.2014, 13:18 hod.

Čísla pekne teoreticky sedia,slušne si to popísal a z tohoto pohladu je to samozrejme,ale hovoril som o individuálnom pohlade.
Ja staviam svoj bouild na CDR(gear nemám na sebe lebo ešte nie "dodropovaný"tak ako by som chcel),ale už teraz mám DCR cez 33%,ciel je niekde okolo 40-50%.Takže vo výsledku ju budem hádzať každých 7s.+ na T6 +Ubery používam Slow Time(+10% DMG).

Takže z mojho "individuálneho" pohladu je Orpheuse lepší,aj ked čísla hovoria v prospech Slorak :wave:
Main char.: Wizzard Female Fionka
Clan: Dark Guardians EU
Profil : http://eu.battle.net/d3/en/profile/fion ... ero/270098

Mlok
Ancient
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 28.05.2014, 13:27 hod.

Samozřejmě si nech co vyhovuje, to je na každém.

K Black hole jen doplním, že mám 67% CDR, tedy cool down 4s. A i tak není dmg z Black hole moc znatelná. Možná při hodně vysokém area dmg to bude výraznější, při mojich 50% z paragonu pořád nic moc.
Když je méně mobů a současně jsou hezky u sebe na disint., tak většinou ani Black hole neházím, protože to dmg pro tenhle případ dokonce ubírá (za to zdržení za Black hole udělá dis. více dmg a je to rychlejší). Házím až při více mobech, kdy je pak dost znát ten 5s bonus dmg na následný dis. a když je potřeba je stáhnout k sobě nebo na vyšším tormentu kvůli obraně.

HELLERcz
Diablo
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 28.05.2014, 13:32 hod.

No o moc moudrejsi nejsem panove :-D
Rad bych hral t5 a t6 v relativni pohode a aby to i pekne odsypalo. Kam mam mirit? Opustit se od fullset TR a udelat nějakého fire maga?

@tabletofon
Obrázek

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 28.05.2014, 13:33 hod.

CDR na slow time pokud to využíváš je samozřejmě výhoda. Mně nikdy nebavilo přehazovat skilly, takže tohle moc nepoužívám. Před patchem 2.0.5 jsem občas přehazoval typ Archonu (běžně jel pure power a občas na některé bose). Brzo mi to ale přestalo bavit. Ve 2.0.5 to bez Vyr setu už ani nejde (když pure power je light. dmg) a s Vyr setem je zase automaticky už obojí.

manusky11
Gorebelly

Příspěvek od manusky11 » 28.05.2014, 13:39 hod.

HELLERcz píše:No o moc moudrejsi nejsem panove :-D
Rad bych hral t5 a t6 v relativni pohode a aby to i pekne odsypalo. Kam mam mirit? Opustit se od fullset TR a udelat nějakého fire maga?

@tabletofon
Myslím,že skor ako sme sa začali argumentovať ohladom Wandiek,tak som rozpísal čo by bolo dobré:

V prvom rade si zjednoť Elementy(na braceroch máš Arcane a na necku Fire),zmeň si helmu na andarielku s Elementom(tam kludne zmen AS za socket,neviem teraz z hlavy či AS ide zmeniť :roll: ),SoJ s Elementom.
Dalej zbraň: TF je na oko výhodnejšia koli leg.affixu,ale Wanda v tvojom, prípade wandy sú určite lepšie:

http://us.battle.net/d3/en/item/gesture-of-orpheus

Nie koli Slow Time,ale koli +% do Arcane(za predpokladu,že si vyberieš Arcane ele,ale asi hej kedže ideš Disintegrate)

http://us.battle.net/d3/en/item/sloraks-madness

+% do Disintegrate

Osobne preferujem Orpheusa,kedže používam aj iné skilly s Arcane DMG.

Andarielka,neck,bracery so zjednoteným Ele je hned 50-60% a je to poznať+dobra wanda(nehovoriac o tom že pridáva AP) a štastie na SoJ a hned si na 100% + zo SoJ+Aughilds set máš aj 40% do elít. :wave:

P.S. - NA T6 som ešte skúšal:

http://us.battle.net/d3/en/item/serpents-sparker

S dvoma arcane Hydrami,je to super nárast DPS,ale je to skor na dlhšie fighty(Ubers,Guardians a pod.)
Naposledy upravil(a) manusky11 dne 28.05.2014, 14:29 hod., celkem upraveno 2 x.

manusky11
Gorebelly

Příspěvek od manusky11 » 28.05.2014, 13:40 hod.

.

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 28.05.2014, 14:13 hod.

@Mlok: pro uplnost bys mel pro disintagrate pocitat i procenta co muzes mi jinde, tj az 45%, tak to nemusi byt uplne jednoznacne, ale na disintegrate asi bude slorak vetsinou lepsi
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

HELLERcz
Diablo
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 28.05.2014, 18:43 hod.

manusky11: sjednotit element u TR full setu ? ok, takže mi to bude házet "jen" jeden typ meteoru ? Protože pojedu jen třeba arcane skilly ? když mám jet jeden typ elementu.
Obrázek

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 28.05.2014, 20:29 hod.

Já na svém Arcane wizardovi taky jedu jeden element a přitom mi to hází fire meteory z Familiara, lightning z Thunderfury, cold od Scoundrela a samozřejmě arcane z Magic missile a Arcane orbu. Fire máš na amuletu zbytečně, když jediná fire věc, kterou máš, jsou střely z Familliara.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

manusky11
Gorebelly

Příspěvek od manusky11 » 29.05.2014, 06:04 hod.

Presne ako píše Dava_C :Boostuj si len jeden Element(main element,v tvojom prípade Arcane),TR Set ti bude hádzať meteory podla typu DMG ktorú budeš dávať,na toto nemá vplyv +% ELE DMG :wave:

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 29.05.2014, 07:03 hod.

Darkness píše:@Mlok: pro uplnost bys mel pro disintagrate pocitat i procenta co muzes mi jinde, tj az 45%, tak to nemusi byt uplne jednoznacne, ale na disintegrate asi bude slorak vetsinou lepsi
Máš pravdu, to může lehce snížit přínos % ze Slorak. V reálu to ale budou většinou jen boty (helma bude buď Aughilds nebo rovnou s 20% arcane). Při 15% na botách ještě nebude moc znát snížení navýšení. Když bych vzal třeba nejhorší 15% Slorak. Tak to bude navýšení z 1,15 násobku (boty) na 1,3 násobek (boty + Slorak).
Tedy 1,3/1,15 = 1,13, tzn. 13% navýšení dmg (a ne tedy 15% navýšení, které jsem uváděl).

hanacius
Gorebelly
BattleTag:hanacius#1110

Příspěvek od hanacius » 29.05.2014, 09:26 hod.

Mno tak včera jsem si se svojí Wiznou trošku pohrál a zkusil jsem změnit helmu a amulet. Nasadil jsem Andarielku s +% Arcane a Moonlight Ward s +% Arcane a je to hodně znát. Ikdyž nemají ideální roll... Přišel jsem sice o meteory z Tal Rasha setu ale zdá se mi, že to nakládá mnohem víc než předtím.
Zaráží mě ale, že s TF dávám větší pecky než se Slorak´s Madness, který má +30% Disintegrate....

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 29.05.2014, 09:42 hod.

Tak ono těch 370% dmg co má TF také něco udělá. S TF je to lepší i na single target? U skupin bych to i čekal, tam se to nasčítá. U single targetu bych odhadoval, že vyjde Slorak lépe.
Nemám ale jak porovnat. Sice už mi padnul jeden kousek TF, ale pro Wiz. nepoužitelný, padla se str. + ani zbytek nebyl takový zázrak. Takže TF nosí můj Templar, pro kterého jsem nic se str. do té doby neměl.

hanacius
Gorebelly

Příspěvek od hanacius » 29.05.2014, 10:11 hod.

Na single target s TF si ani nějak neuvědomuju jak to nakládá.... Budu to muset dneska večer ještě testnout. Je fakt že TF má větší DMG. Rozdíl možná dělá 5% do elementu pasivky EE. Na druhou stranu, když použiju Slorak, tak nevím jakou pasivku si dát místo EE...?
GlassCanon - dostávám nakládačku
Evocation - přínos není znát
Možná snad jedině ten Blur by se dal....

Udělal jsem se Slorakem chybu v echantu. Dal jsem tam vitalitu (ani nevím místo čeho) - měl jsem změnit arcane dmg na cold nebo light :(

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 29.05.2014, 11:07 hod.

Porovnával jsem (teď nejsem doma) ale tuším 2205 dps + 17% Arcane GoF s 3350 dps Thunderfury s 370% procem a na singletargetu (Ghom) bylo eDPS stejné (s buildem viz. podpis) v rámci chyby měření cca 0,5s. U více mobů/elitek by mělo Thunderfury vyhrávat a má navíc i ten lege affix na zpomalení.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 29.05.2014, 12:04 hod.

Je pravda, že máš navíc ještě těch 5% za EE, to se pak nasčítá dohromady. Pokud chceš u Sloraku obětovat vit. (já bych to udělal), tak můžeš ještě udělat reroll na 10% dmg a tím zase hodně přidat na base dmg zbraně a zase to může ve srovnání s TF vyjít jinak.

A nevím jaký hraješ torment, já bych si tam Blur dal, na T4+ už určitě. Evocation chápu, že není takový přínos když je celkově málo CDR. Dokud se čekání na Archon nedostane pod určitou poměrně nízkou hranici, tak už je pak skoro jedno jestli se čeká o něco déle nebo ne, když to je stejně jen jako občasný doplněk na elitky.

hanacius
Gorebelly

Příspěvek od hanacius » 29.05.2014, 12:19 hod.

Hmm, to je fajn tip na %dmg na z brani. Určitě to vyzkouším, záleží jen kolik mě to bude stát. S goldama už na tom moc dobře nejsem jelikož stavím ještě Wand of Woh build :)
Momentálně hraju T4 solo v celku na pohodu, občas natáhnu u nějakých elitek s nepříjemným affixem (jako waller + chain...) ale jinak dobrý.
Na T5 komfortně to ještě není. To půjde až konečně padně SoJ s Arcane damage :)
Jinak v partě T5 není problém, T6 pouze v dobré partě. Ovšem tam už moc dmg nedávám...
S těma pasivkama to docela střídám... někdy Blur místo EE, nebo Blur místo Dominance.
CDR zatím vůbec neřeším, jelikož jedu hlavně Disintegrate. Archona beru pouze občas jako těžší kalibr na elitky, když už to moc nedávám... Až mi padnou další kousky Vyr´s setu tak to možná přehodnotím :D

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 29.05.2014, 12:30 hod.

SoJ s arcane dmg by se mi taky hodil.

Těch 5% AS (co mám na aktuálním) bych okamžitě vyměnil za 8% CDR a už by to bylo snesitelnější i bez Vyr setu (i když pořád 16,5s čekání na Archon by to vycházelo; s Vyr setem budu i s aktuálním SoJem na 13s). Ale aspoň jednu výhodu to má (že je s 5% AS), že díky tomu je perfektní zbytek (30% do elitek a 20% arcane a k tomu i slušně vysoká int.).
Paradoxně je to už druhý SoJ co mi padnul a má 5% AS. Ještě mi padnul 3. SoJ, ale ten je úplně debilní (tedy použitelný pouze na element s kterým padnul, myslím, že to je light., protože je nutné rerollnout tu jednu hovadinu co tam padla, která je oproti 5% AS zcela k ničemu a ještě k tomu nemá ani tak dobrou hodnotu el. dmg ani do elitek).

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 29.05.2014, 12:39 hod.

Goldy se rychle nafarmí. T4+ to přibývá rychle. Já se teď také vydal hodně, z 250mil. jsem byl předevčírem chvíli až někde na 65mil. a už mám zase 75mil. a rychle to přibývá.

20% arcane na SoJi bylo na hodně rollů a to jsem to už absoloval 2x (nejdříve na tom předchozím, který měl také 5% AS, ale jen 25% do elit). U ringů a amuletů je to pořád dobré, protože finanční náročnost rerollu nestoupá, takže se dá točit dokola neomezeně.
Ale jak jsem tu psal, že jsem točil Born zbraň (dmg na ní točím), tak jsem už na 7,5mil za reroll a celkově na cca 150mil. utracených (proto mi to šlo teď tak rychle dolů).
Také jsem to už stopnul a nechám tam 2239dmg, což je už velmi slušné.

Včera se mi zadařila aspoň nová Aughilds helma s life. Povedený roll, protože má kromě požadovaných primárních statů (int. + vit. + 6% CC + socket) současně navíc ještě "reduce duration of control im..." a 2 yardy pickup r.
Zatím ale nechávám tu původní, kde jsem zvednul int. na 750 (ta nová má asi 705 nevím přesně). Novou schovávám až bude Vyr set, protože pak mi klesne toughness (přijdu o bonus z Ashera setu + navíc mám Vyr brnění s 15% místo vit., což mi vit. také ještě sníží) a výměnou helmy to z větší části doženu zpět. Teď vyšší tougness až tak moc nepotřebuju, tak raději nechávám vyšší int. (tu mi Vyr set více než vynahradí, takže tam si v součtu ještě dost polepším).

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 29.05.2014, 12:41 hod.

Pro test nemusíš hned rollnout 10% dmg. Na vyzkoušení bude stačit i nižší hodnota jestli to má vůbec smysl. To už pak odhadneš jak to bude s vyšší hodnotou a budeš vědět předem jestli se dál snažit na reroll.

Odpovědět

Zpět na „Wizard“