Fire vs.Cold mage?

Somos
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:
Fire vs.Cold mage?

Příspěvek od Somos » 03.05.2014, 17:46 hod.

Ahoj, začal jsem hrat ROS teprve ve čt hraju wize a furt nevim jaky build hrat a jet bavi me celkem Frost wizard ale zda s emi že nema nic moc dmg tak nevim vubec co hrat? mohli byste mi poradit nějake buildy pro oboji spec? jinak chodim zatim T2 T3 davam ale tam to trva dele celkem takže se to tak nevyplati tady je link na moji postavu předměty co mam a spec co jedu http://eu.battle.net/d3/en/profile/Somo ... ro/1197559 . Hlavně taky pasivky moc nevim a staty zda se mi že vydrž mam ok na T3 ale dps je slabota tak kdyby nekdo poradil co mam jak poměnit budu rad a hlavně nějaky ty buildy pro oba specy a popřipade srovnani co je na co lepši atd.

Darkness
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:LeonardoCA#1772

Re: Fire vs.Cold mage?

Příspěvek od Darkness » 03.05.2014, 19:39 hod.

hrajes chvilku, tak na to tak nespechej, padnou ti lepsi veci a pujde to, fire wizard ma vetsi potencial na vyssi dmg, ale zalezi na tom co ti padne ... offhand mas paradni pro pouziti s magic missile conflagrate, zkus fire
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Somos
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Somos » 03.05.2014, 19:50 hod.

okok je mi jasne že uvidim co mi popada ale tedka už bych se na neco rad zameřil :) a tak co k tomu jakej Arcane spender? meteor? a jake pasivky hlavně ? jinak familiara moc nepreferuju to radeji blackhole s runou na zvyšeni dmg udela vic podle me :)

Sirius
Fallen Shaman
BattleTag:Sirius#2877

Příspěvek od Sirius » 03.05.2014, 23:03 hod.

Já jedu čistě Fire wize... Ten equip jsem nasbíral za 5 dní No-lifu. Většina hlavně od Kadaly.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Siri ... o/28057604

Akorát Fire wiz má jednu velikou nevýhodu. Když v riftu narazíš na ty červené pavouky:-D Mají Fire res takže místo 15m critem jim beru 5m:-D

Ten gear je ještě strašně slabý. Stále mi chybí helma Prides Fall, Unity ring ( Elite DMG ), lepší amulet a hlavně Wand of Woh.
Kdyby si se chtěl na něco zeptat napiš.

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Příspěvek od Alfajk » 06.05.2014, 00:49 hod.

chci se zeptat na ring - padl me Obrázek Stone of jordan,aktualne hraju frost build,takze se vylozene nabizi zvysit jen CD,ale chtel bych nekdy i fire build,takze ma cenu si nechavat tak nizkej cd a rerolnout v pripade potreby bonus element dmg? a nejvyde lip vyhodit int a dat treba CC?
Naposledy upravil(a) Alfajk dne 06.05.2014, 15:03 hod., celkem upraveno 1 x.

wirgie
Doom Knight
BattleTag:wirgie#1965

Příspěvek od wirgie » 06.05.2014, 02:48 hod.

Jestli ma pekny cold dmg tak bych si ho nechal..na fire build ti casem padne tak by byla skoda ho menit a spis bych ho jeste vylepsil. Jestli int nebo cc vse muzes "nasimulovat" z bodu paragonu

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 06.05.2014, 14:18 hod.

prave ze nasimulovta to nemuzu,protoze ty vlastnosti maji kazda urcitou "vahu" a ta vaha se meni podle toho,jak si stoji oproti ostatnim vlastnostem,pokud mam treba 45cc a 400 CD, dalsich 50CD me asi boostne ze vseho nejvic,pokud ovsem pri tomhle pokusu odstranim 5 CC z paragonu na to,abych to mohl nasimulovat,budoucich 50 CD bude mit uplne jinou "vahu"
priklanim se k nazoru ze necam frost a pockam na dalsi,v tom pripade teda prerolovat stavajici CD na vyssi hodnotu?

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 06.05.2014, 14:51 hod.

Můžeš si to jednoduše spočítat.

Příklad:
- mám 45% CC a 400% CD
- chci srovnat ubrání 5% CC a místo toho přidání 50% CD

- původní stav dává 0,45 * 5 + 0,55 * 1 = 2,8 násobek základní dmg (oproti situaci kdy nemám žádné cc ani žádné cd
- nový stav dává 0.4 * 5,5 + 0,6 * 1 = 2,8 násobek základní dmg
Tedy tohle konkrétně vyjde úplně nastejno s tím, že ten první případ dává o trochu rovnoměrnější dmg v čase.

Nebo pokud chceš jen jednu z toho přidat navíc:
- původní stav mám 45% CC a 400% CD -> 0,45 * 5 + 0,55 * 1 = 2,8
- chci přidat 6% CC -> 0,51 * 5 + 0,49 * 1 = 3,04 -> vychází nejlépe
- chci přidat 5% CC -> 0,5 * 5 + 0,5 * 1 = 3,0 -> vychází nejhůře
- chci přidat 50% CD -> 0,45 * 5,5 + 0,55 * 1 = 3,025

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 06.05.2014, 14:55 hod.

Mně např. aktuálně vychází na RoRG, že přerolování 6% CC (které se zatím podařilo jako první) na % CD je výhodné už od 34% CD (přesně spočítané). Je to tak protože mám dost CC (aktuálně 63% CC) a ne až tolik CD (kolem 400, nevím z hlavy). Situace se ovšem průběžně mění jak přidávám body z paragonu.
Zatím se mi to stejně dělat nechce, protože to bude stát zase spoustu zdrojů, které potřebuju více zatím jinde (tak zatím nechávám 6% CC).

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 06.05.2014, 15:06 hod.

to je pripad CC a CD,kdy tedy vychazi lepe pridat CD,jak to vychazi s int? neni treba oproti tomu ted 5(6) CC vic,nez aktualnich 486 int za predpokladu,ze pri vymenen ringu tedy o ostatni vlastnosti ze stavajiciho ringu co nosim ted,prijdu ?

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 06.05.2014, 18:21 hod.

Pro int můžeš spočítat jak to vyjde s dmg. Bude to zase v závislosti na výchozích hodnotách int.

Příklad:
- 45% CC a 400% CD
- 8000 int (přepočítej si pro aktuální hodnotu int. co máš)

přidat 6% CC nebo 486 int
- původní stav dává 0,45 * 5 + 0,55 * 1 = 2,8 násobek

- nový stav s + 6% CC dává 0,51 * 5 + 0,49 * 1 = 3,04 násobek základní dmg; 3,04 oproti 2,8 násobku je 8,6% dmg navíc
- nový stav s + 486 int dává (1 + 8000/100) oproti (1 + 8486/100) dmg, tzn 6% dmg navíc

Tady ale nejde jen srovnávat dmg, protože 486 int navíc přidá 48,6 resistů, což není zanedbatelné. Pro případy, kdy to je CC x int já volím většinou int. Mám ale také o něco menší nárůst dmg pro navýšení CC díky aktuálnímu stavu 63% CC. Takže mám rozdíl v dmg minimální a resisty navíc se počítají. Tahle volba je u mě ale v podstatě jen v jednom případě a to až někdy v budoucnu najdu SoJ se staty co chci (tzn. dmg to elites + arcane dmg + reduce cool down 8% a nechám int jako poslední když náhodou bude taková volba).

Guru
Doom Knight

Příspěvek od Guru » 06.05.2014, 19:00 hod.

Jestli se vyplati to ci ono za vas spocital diabloprogress ve spodni casti na strance s vasi postavou ... Nezapomente pred zmenami zaktualizovat ;)
Mate problemy se ctenim celych vet a radi si hrajete se slovicky? Nereagujte na me prispevky ... nemam potrebnou kvalifikaci pro vyuku prvniho stupne zakladnich skol.

Somos
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Somos » 15.05.2014, 22:59 hod.

Cau tak hraju nakonec fire wize s magic missles a meteor shower, jenže tedka mi padla setova wandka chantdo a mam k tomu i off hand zveda mi to dmg z 1 240 000 dps na asi 1 300 000 což je fajn ale doted jsem hral s mirror balem ktery mi přidaval 2 extra missle což bylo hodne luxus tak se chcu zeptat co bych měl tedka jet za signaturku když už nebudu mit miror ball a jedu fire? popřipadě je lepši si nechat starej mirror ball a oželit to dps? http://eu.battle.net/d3/en/profile/Somo ... ro/1197559

Somos
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Somos » 15.05.2014, 23:13 hod.

ješte jsem se dival že všichni jedete redukci CD? je to dobre? a na jaky build? a hodne z vas jede bez signature spellu kde berete pak AP? mate čity ? :D

Sirius
Fallen Shaman
BattleTag:Sirius#2877

Příspěvek od Sirius » 16.05.2014, 06:27 hod.

Zdarec. Podle mě jestli jedeš Fire Wize tak by sis měl nechat Mirror Ball. Je to velmi silné. CO se týká CD redukce tak je to dobré pro build, když ti padne Wand of Woh, kterou já za boha nedostanu:-) Je hodně vzácná. Když padne tak se potom jede build přes Explosive Blast. Přidá to 3 výbuchy ke každému. Takže když jedeš Cachin Reaction, tak to bouchne ne 3x, ale 12x. Má to CoolDown 6sec, proto je dobré to shodit alespoň na 3sec, aby na sebe ty výbuchy navazovaly.

Papagaj
Gorebelly
BattleTag:Papagaj#2656

Příspěvek od Papagaj » 16.05.2014, 13:01 hod.

Sirius píše:, když ti padne Wand of Woh,...

Tak je to potom uplne ina hra... :) Momentalne mam k tomu tie zrychlujuce bracery + storm armor/scramble runu a to doslova lietam. Proc z bracerov je up takmer stale. Pre SOLO je to masaker.

hanacius
Gorebelly
BattleTag:hanacius#1110

Příspěvek od hanacius » 19.05.2014, 12:55 hod.

Tak mě Wand of Woh padla asi před dvěma dny ale abych pravdu řekl, tak jsem EB na chuť zatím nepřišel.
Asi je to tím, že nemám CDR a výbuchy nenavazují. Navíc pořád hraju Arcane jelikož mi to připadá o hodně zábavnější.
Budu muset založit novou wiznu, která bude čistě Fire abych nemusel itemy pořád přehazovat.

wirgie
Doom Knight
BattleTag:wirgie#1965

Příspěvek od wirgie » 19.05.2014, 14:13 hod.

Papagaj píše: Momentalne mam k tomu tie zrychlujuce bracery
ty bracery zrychluji jen chuzi a nic jineho ze?
na jaky T to potom hrajes?

lulinak
Doom Knight

Příspěvek od lulinak » 20.05.2014, 13:05 hod.

ty bracery jsou must have pro rychly split bounties ci farmy a presuny, mam je taky, a clovek si na ne kurevsky rychle zvykne a jakmile neni uz cely dve sekundy!! nikde nic k rozbiti je nastvanej ze bezi jak lemra (i s 25 procenty movement speedu... :-)
holt wiz nema zadny poradny behatka ci koniky, tak tohle pomaha, ja to spojuju jeste i s boostem z mirroru, kterej da na 3 vteriny tusim dalsich 20 procent movement speedu, a to je pak sprint jako krava a zadara...

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 20.05.2014, 14:11 hod.

Když se tu nikdo cold wizze nezastane, tak přispěju já :) Cold wizz se dá hrát hezky s Ray of Frost. Je k tomu potřeba off-hand Light of Grace viz. můj profil. Chodím s tím v partě T6. Ještě by mě mohl padnout BT pásek a budu spokojenej :)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Wizard“