Jaka je endgame vybava Wizarda?!?

lulinak
Doom Knight
Jaka je endgame vybava Wizarda?!?

Příspěvek od lulinak » 24.04.2014, 10:00 hod.

zdarek, zakladam toto kecaci tema a to z jedinyho duvodu - kdyz vidim jaky jsou staty legendarek a setu, mam pocit (mozna mylne) ze se zase tak velmi vyrazne nelisi od meho pralesniho nic moc gearu co mam dneska, s kterym na publicu davam tak max T3.

Zajimalo by me jaka je tedy ta endgame vybava wizarda s kterou se da bez vetsich problemu farmit T6?!?

Predpokladam ze stale jedorucka (ca 2400 DPS vic tusim neni) a source, asi prsten na snizeni setovek a k tomu tal raska set a nejakej druhej, a co jako dalsiho?

Setovky jsou supr, ale protoze vetsina z nich z nejakyho duvodu nedava CC ani mnohdy nezvysuje procentualne ucinek kouzel, je jejich pouziti spis diskutabilni...

Hledam duvod proc parit wizarda jako mou jedinou postavu dal, dejte mi ho :-)

Frozen
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576

Re: Jaka je endgame vybava Wizarda?!?

Příspěvek od Frozen » 24.04.2014, 11:01 hod.

Polož svojí otázku, tak za půl roku znova.
Obrázek

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 24.04.2014, 12:35 hod.

Hledam duvod proc parit wizarda jako mou jedinou postavu dal, dejte mi ho :-)
S wizardem muzes hrat na dalku i na blizku. Kdyz jeste nemas dobrou vybavu (ale trochu to s nim umis), je wizard asi nejsilnejsi postava. S end game vybavou vedou asi jine postavy, ale wizard nezustava nijak vyrazne pozadu a taky se s nim da, ale potrebujes hodne dobre poskladat vybavu a hodne dobry build, aby jsi s wizardem mohl na T6 - dat to do kupy je zase spousta zabavy.
kdyz vidim jaky jsou staty legendarek a setu, mam pocit (mozna mylne) ze se zase tak velmi vyrazne nelisi od meho pralesniho nic moc gearu co mam dneska, s kterym na publicu davam tak max T3.
Legendarky samo o sobe se, az tak moc nelisi, ale to co muze dokazat, kdyz si vyberes skily, ktere chces pouzivat a zameris se na staty, ktere build podpori, tak vysledek pak bude nekolikanasobne lepsi.

Pro zatim na end game to vypada:
- arcane torrent varianty
- fire wizard varianty
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 24.04.2014, 12:45 hod.

Buffer 4ever :P
Obrázek

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 24.04.2014, 12:53 hod.

Sety jsou naopak základ. Build postavený na disintegrate nikdy nebude end game. Disintegrate hraju taky a je to jen slaboučké doplnění Archonu když je cool down.
A právě proto jsou potřeba sety. Potřebuješ mít cool down snížený na minimum, abys mohl hrát téměř pořád Archon místo disintegrate. A na to potřebuješ 3 sety (Captain, Born a Vyr). Samozřejmě k tomu Ring of royal Grandeur.
Už tohe samo o sobě nepadne jen tak a už to má hezky sestavé třeba Emphyr
http://eu.battle.net/d3/en/profile/emhy ... o/26869077
Mimo sety už to má velmi dobře doplněno legendárkama.
Tohle se té end game výbavě už dost blíží. Ale i přes parádní výbavu je tam ještě dost prostoru, jak to mít s ještě lepšími staty. To je ovšem už na opravdu dlouhé a dlouhé hledání.

Tal set se do tohoto buildu nehodí ani trochu.

Já to mám ještě na dlouho se jen přiblížit k jeho výbavě. Sety mi nechtějí moc padat. Z vyr setu mám pořád jen armor. Ten tedy už mi padnul druhý kus a první ze zcela debilním rollem jsem rozložil (ten druhý už má použitelný roll, i když by mohl být pořád daleko lepší).
Pořád nemůžu najít plánek na Captain set. Ten bych potřeboval aktuálně ze všeho nejvíce.
Na Born set plánek už mám a zatím nacraftěný jeden kousek s nijak zázračným rollem. Tady taky jen tak měnit nebudu, protože zbraň a ramena mám zrovna jako legendárku povedenou. Výměna za Born přijde až se slušným rollem, jinak to ani za těch 10% CD nestojí.

Tal set mám akorát helmu, ale u té se hodně povedl roll. Přesně co tam ideálně potřebuju + jeden nesmysl (ten půjde na reroll). A jestli najdu druhý kousek, tak dočasně nahodím. Než budu mít komplet vše na dostatečné snížení CD, tak je pořád velmi důležité jak mi funguje disintegrate a tam potřebuju aby mi nedocházela AP. Nemám rád hraní s AP generátor skilem, takže zatím pořád nosím z Vanilly helmi s -5AP cost disintigrate a k tomu +9APOC. S tím jsem v pohodě bez AP generátoru i bez astral presense i bez Power of the Storm. Na vyhození stávající helmy nestačí jen dát Power of the Storm, ještě bude potřeba nějaká cost reduction (bude časem 10% z paragonu, teď už tam body dávám) a +2AP/s regenerace ze dvou kousků Tal setu by se hodila.

manusky11
Gorebelly
BattleTag:fionka#2610

Příspěvek od manusky11 » 24.04.2014, 13:48 hod.

Mlok píše:...
S týmto jednoznačne súhlasím,set bonusy sú základ.Ale taký gear je samozrejme ťažké poskladať ohladom dropu a rollu.
Osobme skladám born,captain,vyrs a Aughild's sets,jediné čo mi chýba je ten pos....ring na redukciu SET itemov :OXO Dalej je k tomu potrebný aj SoJ+niekde na itemoch(treba sa dostať aspoň na 30%-40% do elít)

Myslím si že,na endgame by mohol byť ešte slušný fire build s cindercoatom+Pride's Fall.Tam sa dá začať fight z dialky a takmer neminiete AP v prvých sekundách fightu.

Potom už len ladiť kozmeticky u Myriam :)
Main char.: Wizzard Female Fionka
Clan: Dark Guardians EU
Profil : http://eu.battle.net/d3/en/profile/fion ... ero/270098

An7yk
Gorebelly
BattleTag:An7yk#2127

Příspěvek od An7yk » 24.04.2014, 13:58 hod.

Občas taky hraji Wiznu a jako generator AP používám skill Arcane Torrent s runou Power Stone a mám APOC v helmě+offhandě a plánuji ještě udělat asi i reapers wraspy. Nevýhoda toho spellu trochu je malý aoe záběr, je třeba to natáhnout na hromadu a BH to s CD sama o sobě nestíhá, takže monka v partě nebo to nehrát.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 24.04.2014, 13:59 hod.

Ring of royal Grandeur už mám třetí kousek. Jeden zcela nepoužitelný roll (rozebraný) a dva celkem ok. Ideální ale nebude ani jeden z nich (beru stav po rerollu 1 statu). Redukovat sety tedy můžu do aleluje, jen nemám co redukovat :-)

A se SoJ souhlas, ten mi zatím nepadnul vůbec.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 24.04.2014, 14:15 hod.

Jakmile jsem musel používat jakýkoliv AP generátor, tak mi daný build nikdy nebavil (zkoušel jsem toho více). To se mi právě líbí na aktuálním buildu nejvíce, že funguje perfektně i bez toho. AP mi dojde opravdu velmi ojediněle (při single targetu mi pomalinku AP ubývá, ale vydrží to hodně dlouho, na velké skupině mi AP slušně přibývá).

Díky tomu jsem ale zatím omezený s navyšováním CD (nemůžu zatím právě nahodit ani tu helmu), aktuálně čekám na Archon 35s, což je pořád hodně, ale na druhou stranu disintagrate bez nutnosti AP generátoru + BH (kde už je aktuální CD redukce také už slušně znát) mi opravdu baví, což je nejdůležitější.

MiVa
Quill Rat
BattleTag:MiVa#1605

Příspěvek od MiVa » 24.04.2014, 15:24 hod.

Na endgame wize musis uplne jinak poskkladat build, na T1-3 jedes na max dps, zkousel sem podle tabulek a hodilo mi to nejakych cca +-3M dps se vsema bonusama. Kdyz sem sel T4-5 tak sem to musel prekopat cele jinak sem se vecne valel na zemi a z 7m touchnes na 15m, ale dps slo vic nez o pulku dolu. Ted mam plan co presne chci, akorat dle tabulky co jsem si vytvoril, bude temer nemozne najit 13 veci se statama ktery jsem si vysnil, ale s kteryma verim ze budu T6 davat. Nadruhou stranu neni kam spechat, do dalsiho datace dlouha doba, tak mam alespon cil

wirgie
Doom Knight
BattleTag:wirgie#1965

Příspěvek od wirgie » 24.04.2014, 18:45 hod.

Disintegrate a doplnovani ap vubec v nevyhodu nevidim, kdyz nasadite pasivku arcane dynamo
Endgame gear v dps nevidim pokud nehrajete v parte a vasi krehkou postavicku nekdo nechrani svym telem, navic na jednu ranu na T6 stejne nic nedate..endgame vidim prave hrani v parte s ruznymi podporujicimi skilly a stuny

Grammator
Na-Krul
BattleTag:Grammator#2662
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grammator » 24.04.2014, 20:23 hod.

osobně vidím cestu na rychlý farm T6 před skilly zvyšující dmg do monster, zkoušim build na monka co vytáhne dmg až na 84% more, k tomu nějaký to DHčko s marked for death, wizzardův cold blooded a WDčka piranha a to by v tom byl čert aby to nepadalo jako pominutý, osobně sem tuhle kombinaci (až na ten spešl monk, měl jen convi+EP) zažil na T4 a ani sem nestíhal číst vlasnosti elit, doplněno o pár SoJů, pár legendů typu 120% dmg po otevření truhly, nebo různý bleskový fičurky, trochu toho ele dmg, nějakej ten základ, pár setíků a end game může bejt kterýkoli build... Archon je výjmečný jen v tom, že je solo, a stejně si myslím že to nerfnou... Pro mě je výzva udělat funkční build, který nehraje každý, proto od začátku RoS (nehledě na momentální trendy) jedu FO...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

lulinak
Doom Knight

Příspěvek od lulinak » 25.04.2014, 07:49 hod.

zajimava diskuze, diky, obecne mam s wizardem ten problem, ze IMHO nema zadny jednorazovy zabijacky boostnuty skill, kdyz jedeme v parte na T3 tak ja i kdyz nemam nejmensi DPS, tak mi to chvili trva nez ten pack lehne, pak pribehne crusader ci barbar a proste skocej do houfu, daj jednu jejich "super ranu" a vsechno padne, zadnou takovouhle schopnost wiz asi nema...
jinak souhlas, chce to asi kombinaci nekolika ruznych setovek, s prstenem snizujicim setovy pozadavky, a pak budovat spis nejaky fire build, ktery dela tak nejak obecne nejvic paseky, arcane build postaveny na disintegrate anebo torentu asi neni dobrej napad pro vyssi tormenty nez 3.

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 25.04.2014, 09:58 hod.

s tímto se T6 dá hrát - http://eu.battle.net/d3/en/profile/quet ... ero/321270
kvůli rychlosti chodím T5, ale jak se narollují itemy blíž perfektu tak už to bude padat i na T6
těch možností jak farmit T6 bude dost, všechny se podle mě budou točit okolo SoJ, Grandeur a 2-3 sety.

lulinak
Doom Knight

Příspěvek od lulinak » 25.04.2014, 10:21 hod.

souhlas, priorita tedy bude ziskani alespon plus 50 procent proti elitam a snizeni pozadavku na setovky, o tom to primarne z pohledu DPS bude, ostatni je tak nejak volitelny, jestli build postaveny na CD reduction a Archonovi jakozto nejsilnejsim Wiz kouzlem, anebo na cemkoliv jinym s full tal rasha setem.

A co nejvic paragon bodu, ktere jakykoliv build vyrazneji boostnou.

Mno vida jak jsme pekne dali dohromady must have itemy a z toho vyplyvajici finalni mozne podoby endgame vybavy wize, presne tohle mel thread za cil, ted uz jen malickost, tohle vsechno kua najit... :shock:

ten Mirrorball s dvema extra tise zavidim, vlastne i ten zbytek, stistkari... :-)

Zmener
Fallen Shaman
BattleTag:McZmener#2115

Příspěvek od Zmener » 10.05.2014, 11:52 hod.

Hraju arcane torrenty a k tomu black hole. Vyborny build, hrozně me baví ovšem je problém s doplnovani arcane power. Pouzivam storm armor a redukci o 3 ap na skill. S timto se da chodit na 3-4 uplně v klidu. Ap mi nedojde temer nikdy. Samozřejmě chci chodit na vyšší, ale to půjde jen s energy armor, ktery mi prida dost armoru ale ubere i ap. To je ten problem dost casto mi dochazi. Jedina moznost je tal rasha 3 bonus na regeneraci nebo jestli nekdo mate jiny napad.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/mczm ... o/11022222
Obrázek

Sirius
Fallen Shaman
BattleTag:Sirius#2877

Příspěvek od Sirius » 10.05.2014, 12:38 hod.

Zde máš end gear pro wize

http://www.diabloprogress.com/hero/inig ... z/27662178

Tento týpek si dává T6 jako máslo v solo hře. Ale mám tušení že pomocí bugu s Unity ringama které nosí on a follower (+ Token na nesmrtelnost), což se má nerfovat.

Zmener: Jediné co mě napadá, tak pokud stojíš vzadu a nedostáváš často DMG, tak vyměnit Fire bird helmu za Prides fall ( Horadric cahce ze 3 Actu ), která ti dá 30% redukci ke všem skillům co používáš pokud nedostaneš DMG 5 sec.

Zmener
Fallen Shaman

Příspěvek od Zmener » 10.05.2014, 13:12 hod.

Neřekl bych že tohle je end game, ale možný to je. Jenže za prvé ja nehraju fire a za druhé jsem se ptal na doplnění ap. Jinak diky za tip s tou head, ale na to kaslu. už takle je pro mě porod dropnout ring z 1 aktu bounty a ještě tohle? Ne díky. Zajímalo by mě jak ostatní wizardi tohle dělají, protože to tech skillů co mam ja nejde utahnout. To jako když jim dojde ap tak stoji a čumí nebo fakt nevim. Tohle mě zajímá.
Obrázek

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 10.05.2014, 17:16 hod.

Jednoduse, misto zvysovani Attack speed, navysis Resource cost reduction ....

nebo navysis regeneraci AP, but primo a nebo pres APOC

muzes pouzit nektery z techto skilu:
- Familiar - Arcanot
- Power Hungry
- Magic weapon - Conduit
- Storm armor - Power of Storm

nebo Itemu
- Tal Rasha's set
- Reaper's bracers
Naposledy upravil(a) Darkness dne 11.05.2014, 01:51 hod., celkem upraveno 1 x.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Zmener
Fallen Shaman

Příspěvek od Zmener » 11.05.2014, 00:02 hod.

Tak as mě ani nenapadlo si nějak navyšovat. Jinak díky za tip s tim familiar, dal jsem si to tam a dost to pomohlo dik. Když stojim mam 9600 armor a jestli seženu ještě dva kusy tal rashy tak to bude uplně na pohodu. Jen to nějak nechce padat no.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Wizard“