WTf / WT-Hota build aneb zkuste něco jiného

Frozen
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576
WTf / WT-Hota build aneb zkuste něco jiného

Příspěvek od Frozen » 25.07.2013, 09:53 hod.

Zdravím,
rád bych se s Vámi podělil o build, který hraji. Jedná se o mix WT a HoTa, ale nečekejte zde žádný sprint, build je postaven na rozvážnosti a ne na ukvapenosti. Rozhodl jsem se jej zveřejnit, protože reakce lidí, které potkám na publicu na tento build jsou úžasné. Tento build není náročný na equip, ale především klade důraz na hráče a na to jak dokáže vnímat okolí, boj a území na kterém bojuje, protože to kde bojujete si vybíráte vy a ne monstra! což je hlavní prioritou a pro mě volba č. 1, vzhledem k tomu, že jej hraji na HC. Ještě k označení WTf, tak to f tam je jako označení mého WT buildu (sice trošku alibistický, ale co :lol: ).

Něco málo z historie a vývoje buildu
Začínal jsem jako klasický rend barbar, ale umřel jsem ve frostu. Dále jsem zkusil Barbara se skornem a defenzivními talenty, to bylo super, ale umřel jsem na božský syndrom (ale oboje bylo na mp0). Dále jsem zkusil, na třetím v pořadí, hrát WW build asi cca do lvlu 54, pak mě to přestalo bavit a přešel jsem na WT, což bylo naprosto úžasné. Umřel jsem ale na lvlu 57, další barbar byla jednoznačná volba a to WT, bohužel vidina lvlu 60 mě stála život na lvlu 59,5. Takže další pokus a ten už byl o poznání lepší. Dostal jsem se na lvl 60... konečně. V rukou jsem měl super jednoručky (axe a 300 spear) obojí na vysoké úrovni a tak i na mp0 to vypadalo dobře, ale jakmile jsem začal chodit mp1-2 tak už ta dmg tam prostě nebyla, až jednou mi člověk napsal: "Stop grabbing and start doing dmg". Na základě této věty, jsem se snažil se sebou něco udělat a tak jsem koupil Skorna a k němu jsem potřeboval i nějaký talent na pořádný dmg a to hlavně na více mobů naráz a tak jsem šáhl po Seismic slamu s runou Strenght from the Earth, bylo to super, ale v partě.... mno lidi nemají moc rádi, když neustále knockbackujete nepřátele a hlavně na vyšší mp3+ jsem potřeboval zase nějaký velký single target dmg. Takže další volba byla šáhnout místo SS po Hammer of the Ancients s runou smash. Ale konec vývoje a pojďte se podívat teda na talenty, důležité staty a styl boje.

Talenty - pozor! změna v runě u Weapon throw na Throwing Hammer
Obrázek

Obrázek
- Důležitý počáteční skill pro tvorbu fury navíc má 100% proc rate, proto jsem jej volil před runou Ricochet. Dále se hodí pokud se vám stane, že jste odříznutí a nemůžete nic jiného dělat, tak děláte dmg aspoň s tímto skillem.
- Velice dobrá alternativa k této runě je Throwing Hammer, který sice dává a "něco" menší dmg, ale zato má 50% šanci na stun. Vzhledem k tomu, že toto není main dmg skill, tak je tato runa velice výhodná a já jsem jí zakomponoval do své sestavy.

Obrázek
- Úžasný skill, který vám zajistí, že si bojiště budete určovat vy! navíc s ním můžete velice rychle stáhnout jednotky na jedno místo a pokud jej dáváte pořád přeš ně, tak vás ani nebouchnout, protože jsou neustále přitahováni! s passivkou No Escape a criptem jej dáváte téměř nepřetržitě. A pokud nějaké jednotky po natažený zbudou dáte Hammer of The Ancients.
- při boji s elitami/champy se hodí hlavně pokud je potřeba je vytáhnout pryč z oblasti kde je, poison, arcane orby atd.... prostě si určíte kde budete bojovat vy! (to je prostě super!)
- dále slouží i jako obrovský fury generátor, pokud jej hodítě třeba přes 6 mobů a z toho je 4x critical, tak máte fury téměř plné, pokud ne hodíte ho znova a je to

Obrázek
- tady nemusím nic psát..., prostě tenhle skill je povinnost snad každého barbara

Obrázek
- pro tento build je fury extrémě důležité, protože neobsahuje žádný takzvaný permanent no fury talent na dmg.

Obrázek
- obrovský single target dmg, ale nejen to! pokud si jednotky natáhnete před sebe, tak z toho je i masivní "AOE" dmg. Zatím jsem dal nejvíce 19 příšer one shot s tímto skillem a to si myslím, že už není malé číslo!

Obrázek
- důležitý skill, když je třeba něco hodně rychle zabít, případně dostat se z frostu
- dmg naroste ne o 100%, ale o cca 160% v mém případě

Passive
Obrázek
- zvýšení crit chance a critical dmg
- pokud se člověk necítí bezpečně možno zaměnit za nerves of Steels či Thought as Nails

Obrázek
- 10% crit, zde je to nutnost

Obrázek
- důležité, na tom je celý build postaven. 10% dmg na víc k Weapon Throw a Ancient Spear + vysoká šance na 14 fury z Weapon Throwu a reset cooldownu na Ancient spearu při critu. S Ancient Spearem a runou Harpoon pak budete masy nepřátel doslova krájet!

Specifické požadavky na gear
Nijak zvláštní! Jedine co je vcelku nutné je mít sníženou cenu fury na Weapon Throwu, stačí mít aspoň -4. Já mám -5 a to na pásku ze série IK, což je velice levná záležitost.
Snažit se stackovat crit šanci. Pokud se dostanete nad 40% tak je to už paráda. Já mám nyní 52 v základu a 55 s Berseker Rage, již jsem měl 61,5 a to bylo super, ale hraji na HC, takže musím myslet i na defenzívu. Při plném fury má pak Hammer of the Ancients crit na cca 75%.
Skorna na tento build seženete i do 5ti milionů v pohodě, hlavně aby měl strenght, dmg a vysoký CD.

Boj
Začneme s nahozením War Cry, útok Weapon Throwem, nahodíme Berseker Rage a pak už jen Ancient Spear, tak aby jsme sebrali moby na místo a ty kteří přežijí doděláme HoTou. Nic složitého :twisted:

Boj s elitama
Nejdříve z dálky naházíme pár Weapon Throwu a přečteme si co proti nám stojí zač. Pokud jsou nepříjemní, budeme taky... Zapneme si WOTB, stáhneme je k sobě Ancient Spearem a pak jen Hota, Hota, (když padne fury pod 3/4 Ancient Spear), Hota, ale většinou už před vámi nic nestojí.
Včera jsem takhle sundal během 7 vteřin championy, který rozházeli v úzkém bojišti všude frozen, parta utekla a já jsem si řekl, že utíkat nebudu. :twisted: (jednalo se o MP4)

Pokud je třeba a jsou elity nepříjemní je možné si je odtáhnout i po jedné stranou pomocí harpuny, případně s ní můžete i ochránit kamarády, tak že jednoduše jednotky od kamaráda odtáhnete. Prostě Ancient Spear je nenahraditelná věc ;) .

Ubers
- zde dělám výjimku a místo Ancient Spear - Harpoon dávám runu Dread spear, tak abych se mohl v případě potřeby healnout.

Videa
- nic moc kvalita a bez zvuku, páč mám upload za krále klacka, lepší kvalita a hudba bude, ale musím se dostat k rodičům :). Vše je točeno na mp4 HC.
- doporučuji pustit tuto muziku k tomu :) http://www.youtube.com/watch?v=sQ4_dlb9CgM

Jak se dají tahat elity

Decaing Crypt
- trochu jsem tam zalamil na prvních elitách, ale je zde vidět aspoň harpuna :)

Začátek Fields of Misery

Odkaz na mojí postavu: Battle.net, d3up.com
Pokud budete mít nějaký dotazy, rád je zodpovím a pokud budete mít chuť, budu rád, když build zkusíte a sdělíte mi Vaše názory na něj ;)
Naposledy upravil(a) Frozen dne 13.08.2013, 09:05 hod., celkem upraveno 7 x.
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Re: WTf / WT-Hota build aneb zkuste něco jiného

Příspěvek od Alfajk » 25.07.2013, 12:07 hod.

a opet vznika otazka - proc hrat neco,co je k nicemu,kdyz muzu hrat neco,s cim splacam mp10 s prstem v nose?

Lemurman
Zhar the Mad
BattleTag:Lemurman #2764

Příspěvek od Lemurman » 25.07.2013, 12:13 hod.

protože ho to baví
Obrázek

WulFgaR77
Minion of Destruction

Příspěvek od WulFgaR77 » 25.07.2013, 12:20 hod.

protože pro někoho efektivita cookie cutterů nemusí být priorita nebo dokonce zábava ?
někdo má rád holky jinej zase vdolky ...
WT buildy a jejich hybridy jsou pro určitou skupinu lidí zábavný no

Frozen
The Butcher

Příspěvek od Frozen » 25.07.2013, 12:22 hod.

@Alfajk: Až build zkusíš, tak to pak napiš znovu, dík. A věřím, že parta tě ocení více v tomto jak v WW buildu... který se s dmgí nedá vůbec srovnat. Dále je asi rozdíl v MP10 jestli na SC nebo na HC. Věřím, že kdybych byl na SC, tak nahradím pár itemů, které mám nyní kůli přežití a na SC dám MP10 taky s pstem v nose. Ale ono na HC si nemůžeš dovolit umřít...
Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 25.07.2013, 12:36 hod.

Alfajk ty hrajes HC mp10?

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 25.07.2013, 15:15 hod.

kdo rekl ze se ja bavim o HC?

walosek
Gorebelly

Příspěvek od walosek » 25.07.2013, 15:25 hod.

No vzhledem k tomu že Frozen o tom mluví celej první odstavec, tak by člověk čekal spíš otázku "lze build upravit aby dosahoval efektivity klasického HotA na SC?" a ne tvoje arogantní "neco,co je k nicemu"...

Frozen: jak dlouho ti zhruba trvalo, než si dostal do ruky ten positioning a potřebnej playstyle?

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 25.07.2013, 15:28 hod.

^^

spiderer
The Butcher
BattleTag:spiderer#1213

Příspěvek od spiderer » 25.07.2013, 15:40 hod.

Alfajk - to, ze na foru pises vicemene v kuse nonsense prispevky uz vsichni vedi a nemusis tim ztracet cas porad dokola, odvazim se rict, ze to co pises nikoho nezajima a 100% to nikomu nic neprinese, ale delat debila z nekoho kdo si da praci s tim, aby komunite prinesl nejake zajimave reseni jak hrat uz je podle me za hranici..

PS: mas sesti, ze nejsem mod, ode me bys mel ban uz davno :)

Frozen
The Butcher

Příspěvek od Frozen » 25.07.2013, 16:11 hod.

@walosek: Není to nic složitého dá se to naučit velice rychle, tuším že by to člověk měl zvládnout během pár hodin hraní a jakmile narazí na nějaké kombinace elit u kterých se dříve bál a zjistí, že je to úplně o něčem jiném, tak si to hodně oblíbí :-)
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 25.07.2013, 17:39 hod.

spiderer píše: PS: mas sesti, ze nejsem mod, ode me bys mel ban uz davno :)
to,ze nezapadam do stada poslusnejch ovecek,vim uz davno,je me jasny ze mu tu vsichni polezete do (_o_) jak vymyslel neco uzitecnyho,originalniho a suprovyho,ale muj nazor na to je,ze je to proste uplne k nicemu :wave:

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 25.07.2013, 17:50 hod.

At hledam jak hledam, tak tvuj build nejakej nemuzu najit, neco co nehraje kazdej a dal sis s tim praci....
Tak se tady k tomu nevyjadruj a budou vsichni spokojeni.

spiderer
The Butcher
BattleTag:spiderer#1213

Příspěvek od spiderer » 25.07.2013, 17:57 hod.

Pockej Kukino, nemuzes chtit at ti tu clovek bez nazoru jako Alfajk nadhodi nejaky vlastni build nebo myslenku, to uz by bylo moc :D Ono je vzdycky jednodussi potom napsat, ze to co delaj ostatni stoji za vylizpr... :D Jsou lidi, kteri si radsi zkopirujou neci build/gear/playstyle atd nez aby prisli na neco vlastniho, bohuzel potom ty nazory vypadaj tak jak vypadaj :D

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 25.07.2013, 18:00 hod.

Nejaka nadeje tam byla.:-D

Frozen
The Butcher

Příspěvek od Frozen » 25.07.2013, 20:01 hod.

tak mi při uploadu videa na youtube vyhodil 270 minut... ale je pravda, že mě teď hapruje net, takže to je i na tom videu vidět, takže asi udělám jiný a hodím ho až o víkendu přes den.
Obrázek

DrSma
Na-Krul
BattleTag:DrSma#2261

Příspěvek od DrSma » 25.07.2013, 20:16 hod.

Pěkně provedeno, pane Mražák ;)

Už jsme se o tomhle bavili, ale teď je to mnohem učesanější :wave: ...Jinak z tohodle buildu jsem sice nic nezachoval, ale po testech mi zůstala láska k chrastění rezvýho řetězu a háčkování. Takže na tvoji památku jsem šoupnul Butcher háček aspoň Followerovi ;) a je to hlína. Občas mi přiháčkuje i docela velký ryby :lol: :lol: ..

Sice jsem měl odvahu založit stránku svejm NoAH postavám, ale na build jsem už neměl. Nebaví mě pak louskat takový Alfajky. Těším se na to vídeo, protože mě to s tou harpunou prostě nešlo/nebavilo :) ..takže bych rád viděl harpunu v ruce zkušenného harpunáře :P ..

edit: ty nenosíš Followery? :P

edit2: jo a navíc u barba nehraju nic překvapivýho a u monka nevim, protože tam neznám ani jeden build a prostě si dělám svůj 8-) ...možná z toho bude nakonec taky něco odlišnýho, kdo ví,..ale moc tomu nevěřím, protože monkové jsou si dost podobní, co tak koukám...(až na pár exotů, jako Tempest, ale ten je dost speciální..)

Frozen
The Butcher

Příspěvek od Frozen » 25.07.2013, 22:52 hod.

@DrSma: tak mám natočenej celej jeden run act I mp4, video musím ještě protáhnout nějakou kompresí protože dohromady to má 2,34gb. Jinak followery nepoužívám, nehraju solo, solo mě to neba.
Obrázek

DrSma
Na-Krul
BattleTag:DrSma#2261

Příspěvek od DrSma » 25.07.2013, 23:15 hod.

Už se na to těším 8-) ...doufám, že to uvidím ještě před odjezdem ;) ..(zítra na pár dní mizím)..když ne, juknu, až přijedu..

Frozen
The Butcher

Příspěvek od Frozen » 26.07.2013, 19:13 hod.

tak jsem přidal nějaký to videjko, bohužel tím, že jsem to házel od sebe, tak jsem nemohl dát velkou kvalitu a navíc bez zvuku, kdyžtak si pusťte soily, které tam jsou uvedené :) Jakmile se dostanu k rodičům bude kvalita v 720(HD) i se zvukem :)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Barbarian“