Jak na WW?

Odpovědět
Asocial
Wraith
Re: Jak na WW?

Příspěvek od Asocial » 27.08.2012, 08:58 hod.

huf, koukam se tu slusne rozjela debata o ww barbovi. Mel bych par "pripominek" k tomu, co je tu uz napsane:

- Life steal rozhodne NENI lepsi nez life per hit (pro vetšinu z nás :] )
LS se pocita podle cisel, ktera vam litaji z monster a ne z vasi DPS (coz se muze zdat jako totez, ale neni to tak). WW barb s nadprumernou dps hituje tornadama kolem 20k dmg a z toho LS opravdu žádný zázračný heal neudělá. Čiste pro příklad: Pokud vaše tornáda hitují kolem tech 20k dmg dostáváte za každý tik při 6% LS 31 HP. Z 1000 LpH ve stejném případě dostanete heal za 130 (pisu samo o infernu). Jinak nechci LS stavit jako uplný "useless" stat, při použivání Bashe vychazí naopak lépe než LpH, ale tahle spec je hlavně o spamu ww a sprintu že .... jako stat navíc je to super, ale tornáda by musela hitovat za 80k+ dmg, aby 6% LS healovalo lepe jak 1000 LpH

EDIT: Pro jistotu sem jestě prošel pár fór ohledně LS/LpH. Někteří říkají, že LS žádné koeficienty u jednotlivých skillů nemá, jiní zas, že je to stejné jako u LpH (z čehož jsem vycházel a při mých testech mi to tak i přišlo). Koeficienty u jednotlivých barb skillů kdyžtak najdete tady. Pokud se na LS nevztahují, tak LS vychází o něco lépe, než jsme psal, ale i tak je potřeba hodně dobrý dmg gear, aby alespoň vyrovnala LpH (orientačně 80k+ dps pro dw barba). Večet ješte testnu a dám vědět

- 2h je horší jak DW
tady asi není o čem. Víc hitů = vic critů = víc fury = víc healu. Videl jsme i WW barba s 2h co to dával, takže použít se dá, ale vychází prostě hůř jak DW. Co se u DW moc neví je, že sprint hituje dmg-í vaší MH zbrane, ale v podstatě rychlostí vaší OH. Z toho důvodu je jako MH nejlepší mace a jako oh dagger (sword). Tohle je asi nad moje síly vysvětlit na fóru - pokud chtete, tak vysvětlím/ukážu na streamu (po večerech bývám na carpinnu - channel 3, kde se střídáme s djn3o)
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
D3 Armory - WoW Armory

Yaka
Burning Soul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Yaka#2885

Příspěvek od Yaka » 27.08.2012, 09:29 hod.

Nevím jak teď, ale před patchem jsem porovnával LpH a Life steal a z tornád LpH defakto neprocoval naproti tomu life steal z tornád procuje neustále a ze všech. Další věc nelze počítat a porovnávat LpH z jednoho tornáda, protože těch tornád máš spawnuto 3-5, která procují LS - jak teď procuje LpH jsem nezkoumal. Pak už je to jen na stylu hry.

K tomu výpočtu LS 2x3% zbraně + 3% pásek +3% talenty takže 12% před redukcí 0,2 na infernu. Z toho Ti vyjde 2,4 (řekněme, že chceš šetřit a nemáš všude po 3%) takže 2. Pokud spojíš 2% z hitů + 2% z tornád je to docela v pohodě. Ale máš pravdu, ten gear už musí za něco stát.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 27.08.2012, 09:35 hod.

pokial viem tak tornada zo sprintu maju 20% koeficient na LoH (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... oU0E#gid=0), takze pri 1000LoH dostavas za hit 200, nie 130, je jedno ci critom alebo normal hitom... keby si tornadami daval 40k criticalmy, a mal by si 50% sancu na crit, tak uz pri 5% LS by si dostaval kadzu druhy hit za 400hp (+nejake drobne pri obyc hitoch)... defacto by to bolo lepsie ako 1000LoH...

k tomu DW: j, uz je to tak ze rychlost hitov sa rata z offhandu? ja som teda pozeral len daaavno video od krippa a tam vravel ze to ide z main hand speedu...
kazdopadne ak je to takto, tak potom jasna vec, main hand co najvasci dmg, offhand co najvacsi asp... ale zase nie uplny sunt, lebo ww rata dmg z oboch weaponov

n3st34
Quill Rat
BattleTag:snipi#2135

Příspěvek od n3st34 » 27.08.2012, 09:53 hod.

pěkný komenty jen nezapomenout že při normalním AS dá každé tornádo asi 15 tiků za 3sekundy=5t/s díky čemu je podle mě LS při decentním gearu je lepší než LpH samozřejmě se bavím stále o našem run n' fart buildu.

Asocial
Wraith

Příspěvek od Asocial » 27.08.2012, 17:46 hod.

heal ti vyskoci cca 1x za vterinu jako soucet vsech healu co jsi po tu dobu dostal. Jinak jak LS, tak LpH procuje z kazdeho hitu tornada. Ted jsme testoval 6% LS (74k dps / cca 20k tiky z tornad) vs 850 LpH a ciste ze sprintu jsme dostaval lepsi healy od LpH (u WW to pak bylo lehce ve prospech LS, u bashe je to jasne LS > LpH). Osobne pouzivam oboji. LS vede pri zapnutem WotB, ale naopak trati u mobu ajko jsou occultiste ve 3. a pred azmodanem, nebo u corrupted angelu ve 4. a. LpH dava konstatni heal, na ktery se proste muzete spolehnout vzdycky, nehlede na vase dps, nebo ability mobu kolem.

Takze jop. LS muze stacit, ale pro buildy postavene kolem revenge je mnohem silnejsi, nez pro ww/sprint build. Navic ignorovat LpH na necku / ringach je skoda (ale stejne tak je skoda ignorovat LS na pasku :] ). Btw i minimalni Ls je super op s novou verzi 1h legendarky Sever
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
D3 Armory - WoW Armory

n3st34
Quill Rat

Příspěvek od n3st34 » 27.08.2012, 18:27 hod.

Btw i minimalni Ls je super op s novou verzi 1h legendarky Sever
jj je to funny to se nerfne :)

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 27.08.2012, 20:26 hod.

o co tam ide?

n3st34
Quill Rat

Příspěvek od n3st34 » 27.08.2012, 20:44 hod.

pokud das mobovy killing blow tak ho hitnes za prumerne 1M+ coz i s malym LS dela slusnou porci healu

Yaka
Burning Soul

Příspěvek od Yaka » 28.08.2012, 09:38 hod.

Jakou máte teď strategii za WW barba? Chodíte a přehazujete MF gear při kilech, nebo čistě farmíte paragon level. Včera jsem to tak zkoušel a když si dám MF gear nebo přehazuju dost mě to zdržuje. Na druhou stranu když mám čistý DPS gear tak ty paragon expy jedou fakt svižně.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 28.08.2012, 10:02 hod.

neviem, nikdy som neprehadzoval MF gear, je to trochu otravne... sem tam pustim act 2 alebo 3 a prebehnem ho v podstate cely s tym ze davam vsetko poceste, nielen elity... paragona mam ani neviem, 5 alebo 6, celkom to tam naskakuje s tym 100% bonusom (skoda ze na inferne nie je exp shrine)

Griffen
Fallen Shaman
BattleTag:Griffen#2201

Příspěvek od Griffen » 28.08.2012, 10:20 hod.

Nemám čas to teď pročítat, takže nevím co se tu už vyřešilo.

Základ u WW barbara je crit chance. 30% je podle mě minimum. 40+% by mělo bohatě stačit. Sám chodím s asi 42,5% crit chance s buffem a nemám větší problémy. EQ jsem sháněl cca měsíc-2 před patchem, cena s MF vyšla celkově okolo 50-100M. Např. zbraně mám jen z dropu - chtěl jsem farmit a vydělávat na RMAH, což se podařilo. Proto jsem taky nevytopoval staty, které by mohly být mnohem lepší. Viz. Chesta a legy např. bez AR. Equip by se prostě dal sehnat lepší, ale já chtěl vydělávat a ne vydělávat na lepší eq, se kterým bych chodil run o 5 ? minut rychleji..

Zahlídl jsem něco o 800 AR - podle mě zbytečnost, AR mám s buffem okolo 350-450 (tuším) a bohatě to stačilo před patchem, natož po patchi. Pokud nejsi blbej a nestojíš ve firech, arcanech,.. naschvál tak NP. A i kdyby si v tom stál s 1000 ar např. ve 3tím actu tak tam stejně nemůžeš nonstop stát. 40k hp taky bohatě stačí.

Prakticky generace fury probíhá pomocí buffu "Battle Rage - INTO THE FRAY" a "Sprint - RUN LIKE THE WIND" za běhu, tzn. můžeš pomocí toho držet nonstop sprint, pokud tam jsou aspoň nějaké mobky. Případně máš bash na nepřátele / objekty.

LoH / LS? Doporučuju obojí, protože něco je víc než míň. LoH by měl stačit do základu bohatě 1k, klidně i míň. Na 3tí act bych doporučil o něco víc, např. 1400. LS mám z beltu + pasivky cca 6% tzn. 1,2% z dmg. Pokud máš ceklem ucházející dmg tak je to taky ceklem znát.

Dmg vytáhni přes strength a crit dmg co nejvíc příp. att speed, maximálně v poměru cca crit chance : crit dmg = 1 : 10. Tzn. 40% crit chance = 400% crit dmg. Pokud máš tento počet tak ti to dá +- co největší boost. Jde ale o prachy a eq, já chodím s 40% crit chance a crit dmg mám jen cca 230% - nechci utrácet, 3tí act dávám bez problémů.

Jinak doporučuju mít v mainhandu (pravá ruka, v inventáři vlevo) co nejpomalejší zbraň 1H např. 1.2 att/s a co největší dmg, klidně jen s loh a socketem. V off handu naopak co nejrychlejší 1.4+ nejlépe, ale dá se chodit i s pomalou. Klidně tam stáhni dps na 500 na zbrani a najdi pořádnou zbraň s loh700+ crit dmg v základu a socketem. Vyjde to líp, než když seženeš drahou 700 dps bez critu v základu. Do začátku bohatě stačí.

A ještě doporučuju změnit runu u WotB na poslední "Thrive on Chaos" nebo "Slaughter". Tyhle dvě mají největší využití u WW barbara. Thrive on Chaos se vyplatí hlavně ve 3tím actu, kde je hodně mobek a není problém tam prolízt jeden celý dung bez toho, aniž by ti padl WotB - nějaký dmg boost, movement speed, dodge a hlavně imunita na freezy, jaily atd.

Kdyby si chtěl, přidej si mě ingame a můžu s něčím pomoct

EDIT: To "Yaka" - chodím s MF a přehazování u WW je podle mě blbost, to je lepší chodit jiný build nebo to nepřehazovat. Pokud s WW přehazuješ tak vpodstatě ztratíš všechny výhody, které ti WW dává.

EDIT2: Samozřejmě se dají staty vytáhnout výš. Např. AR v ničem neuškodí, pokud bude vyšší, to co jsem sepsal je spíš takový větší minimum, které je +- potřeba na farmení 3tího actu bez problémů za rozumný prachy. Čím lepší eq tím víc času do hledání itemů pod cenou a nebo větší investice goldů / peněz.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 28.08.2012, 10:41 hod.

jasne, mozes mat all ress kludne tych 450 ako pises, ale potom to musis dohnat niekde inde... napr sam odporucas na act 3 LoH 1400 + nejaky LS... ja to mam napr naopak, mam cca 900all ress, ale Loh len asi 800, ziadny LS + asi 300hp regen a ziadny problem... a teraz otazka... co je lahsie a lacnejsie zohnat, tie all ress alebo vysoky LoH a LS?

inak pohodovy gear na ww barba sa teraz da spravit asi za 10m, podla stastia na AH... neviem kolko by stalo kebyze chcem to iste + MF, ale aj to podje postupne dole

Yaka
Burning Soul

Příspěvek od Yaka » 28.08.2012, 11:03 hod.

Nevim no - mě stál gear 10-12 mega před patchem. Člověk tomu prostě jenom musí dát čas na tý aukci. Třeba offhanda mě stála 350k:))
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yaka ... o/14666964

Co se MF gearu týče nepřehazuju přesně z důvodu, že mě to fakt zdržuje a tak radši farmim paragon levely. Pořád zvažuju jestli koupit znatelně lepší zbraň do mainu a obětovat tak ten LoH. Když mám zapnuté vše co jde už ted mám 46k DPS, 47% crit a 450% crit dmg. Problém je, že nestíhám lootovat a proto mi padá WOtB - zabíjím to příliš rychle. Některé elitky mám dole do deseti sekund a to už mi přijde dost ujetý na to, že to fakt neni TOP gear a mluvíme tu o konci inferna.

Griffen
Fallen Shaman

Příspěvek od Griffen » 28.08.2012, 11:29 hod.

Přesně tak, equip se už dá sehnat za - bez problémů i 10M aby to stačilo na 3tí act. Já to kupoval celkem dávno a ještě s MF, proto tak vysoká cena. Zbraně měli hodnotu tak 10M, teď bych to viděl možná na 2:D Navíc, teď už se MF moc nevyplatí, takže když budete rychle expit tak vás to vyjde levněji a nic moc neztratíte.

TrackThor
Doom Knight

Příspěvek od TrackThor » 28.08.2012, 11:47 hod.

jak se mf nemůže vyplácet? nechápu jak tohle někdo může vůbec tvrdit, rychle expit na 100. lvl paragon, to určitě zabere týden práce :D
Obrázek

Yaka
Burning Soul

Příspěvek od Yaka » 28.08.2012, 11:51 hod.

Jak velký rozdíl je mezi 150MF a 300+MF? V poměru s tím kolik ten gear stojí a jak to prodlouží čas, který potřebuješ na vyčištění celého třetího aktu. Vyplatí se tlačit MF na úkor rychlosti - nebo ne? Vyplatí se 2x vyčistit třetí akt nebo ho stihnout jen jednou, ale s 300MF gearem?

To je asi oč tu běží.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 28.08.2012, 12:17 hod.

tak ja som v podstate skoro cely equip vymenil behom asi 2 dni nejak pred patchom, kupoval som veci na co najuniverzalnejsie vyuzitie, nie len spesl na ww barba: http://eu.battle.net/d3/en/profile/Punk ... ro/1927486

a co si tak pamatam tak:

helma 700k
amulet 700k
shoulders 400k
chest 1m
bracers 1,5m
gloves 1,8m
belt 600k
ringy: do 1m (tie mam uz brutal davno, este z cias ked som si ledva dovolil kupit nieco za viac ako par stoviek :) )
pants 1,5m
weapon 1: 2,5m
weapon 2: 1,5m
boots 1m

to je zhruba nejakych 15m +- za komplet cely gear, ktory je ale vhodny aj ine buildy, nie len na ww build a napr za niektore itemy som dal taku sumu len preto, ze mi zdvyhla all ress o napr 15, cize defacto nepotrebne, ale to som mal taky "chalenge"

Griffen
Fallen Shaman

Příspěvek od Griffen » 28.08.2012, 12:25 hod.

TrackThor píše:jak se mf nemůže vyplácet? nechápu jak tohle někdo může vůbec tvrdit, rychle expit na 100. lvl paragon, to určitě zabere týden práce :D
To já bych teď po patchi radši koupil eq např. jen s 100MF bez stacků za 10M, než abych kupoval 250+MF za 50-100M. Nevím jak teda ty, ale na co ti to bude, když by si stejně za pár hodin byl v capu a věci by si prodal třeba sotva za polovic? Ceny věcí s MF půjdou pomalu dolu. Sice je někteří ještě využijou, ale zdaleka ne drtivá většina. Navíc 10 lvl s mojim eq trvá 10-20 hodin a nárust počtu XP je tuším konstantní.

Jde tu hlavně o to, jak píše Yaka. Teď už se ti nevyplatí shánět eq s 300+MF za 50-100M+. Lepší mít o 150% míň a eq o několik set procent levnější a případně i lepší. Nehledě na to, že pokud koupíš lepší eq bez MF, budeš to dávat rychleji a tím pádem i expy polezou nahoru rychleji. Týden hraní, pokud hraješ pár hodin denně a más 20 lvl bez problémů..

Btw. neřekl jsem, že se MF nevyplatí nosit. Jen že se ho po patchi nevyplatí kupovat za desetimilióny, když za týden budeš v capu a budeš ho prodávat výrazně levnějc.. resp. jsem to tak aspoň myslel.

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 28.08.2012, 12:28 hod.

taky mf omezuju. pokud nehraju deset hodin denně, tak mi mf equip fakt nenavodí takovou radost jako silnější gear se slabším mf.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 28.08.2012, 13:33 hod.

ten MF je taky no... pokial by som bol ingame par hodin denne a farmil, tak uz len pre ten pocit ze to MF tam mam by som to asi zhanal... takto ked si zahram jeden-dva runy sem tam som to absolutne neriesil...

inak v0kurka, presliedil som ti trosku profil co si daval do ineho topicu a pozeram ze nemas na tom barbarovi ziadny LoH, LS mas 2,7 a k tomu nejaky life regen... davas si to pohode? v ktorych actoch sa pohybujes najviac?

Odpovědět

Zpět na „Barbarian“