Bojová umění aneb kdo umí bojovat nejen ve světě Sanctuary

To, co se nedá zařadit jinam a netýká se D2 a D3.
ZOMB
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:zomb#2334
Bojová umění aneb kdo umí bojovat nejen ve světě Sanctuary

Příspěvek od ZOMB » 09.10.2012, 17:51 hod.

Trénujete nějaké bojové umění? A jaké?
Jsem docela zvědavý na to, jak se ujme tento topic, a jestli vyvrátí to, že diablisti jsou beznadějní nerdové co u toho sedí 24/7 :D

Za mě - Aikido
Vlastně jsem s ním začal až v září (tento rok), a moc se mi líbí...
Schopnost ubránit se spojená s filosofií (nenásilnosti), to je přesně pro mě :)

A co vy?
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

Javurek
Warlord

Re: Bojová umění aneb kdo umí bojovat nejen ve světě Sanctua

Příspěvek od Javurek » 10.10.2012, 11:48 hod.

Na Aikidu jsem byl jednou a stačilo, ještě 2 dny mě bolela záda .)

Jinak jsem dělal Taekwondo a Wing-Tsun Kung fu, pár let.

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 10.10.2012, 11:53 hod.

Javurek píše:Na Aikidu jsem byl jednou a stačilo, ještě 2 dny mě bolela záda .)
:D Tak to by mě zajímalo z čeho...
I když jsem si na posledním tréniku málem vykloubil rameno a docela bolí zápěstí, tak na začátku máme vždy rozcvičku, která trvá minimálně půl hodiny a cítím se po ní dost protažený a uvolněný...

Jsem rád, že ses ozval... alespoň někdo ;)
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 10.10.2012, 11:57 hod.

já popravdě nějak nedělal nic závodně nebo nějak na "úrovni" ale prakticky od 18 let se tak nějak potloukám s kámošema po tělocvičnách a občas trénujeme a zablbnem si...nejvíc sem asi trénoval s kámošem co dělal závodně MMA, a jinak chvíli wing-chun ale to kvůli práci (časově) nevycházelo, pak chvíli kick-box ale ze stejnýho důvodu jsem toho musel nechat. Takže to skončilo tak že si občas s kámošema nasadíme rukavky a dem se trochu mezi sebou vymlátit...většinou čistě jen ruce (box) nebo to MMA občas, ale nic závodně, jen rekreačně...

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 10.10.2012, 13:21 hod.

MMA je dost drsné (podle toho co vím), to by v Diablu sedělo k Barbarovi :D

Já mám aikido taky rekreačně, protože v něm žádné závody nejsou - a i kdyby byly, tak bych na ně nechodil, protože nejsem soutěžní typ...
Aikido je čistě obranná bojové umění, tak proto žádné soutěže...
Na tréninkách se docela uvolním (v tomto umění se totiž nepoužívá síla svalů), chodím na ně jednou týdně, a občas si doma procvičím kroky, aby se mi to vžilo...
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 10.10.2012, 13:35 hod.

tak já to MMA jak jsem psal nikdy nedělal nijak závodně takže to zas tak brutální nebylo, (i když samo o sobě je MMA jedno z nejtvrdších bojových uumění) u nás se jednalo spíš o nějaké základní techniky rukama, pár základních kopů a to bylo vesměs všechno. Jako za celou dobu nejhorší co jsem si z tama odnes byl prokouslej ret (když jsem ještě neměl chrániče na zuby a nějaký ty modřiny, občas monokl...jinak nic vážnějšího to nebylo...

ve wing-chun jsem se naučil jen první formu Siu Lim Tao a to ne ještě celou. To mě celkem mrzí že mi to nevycházelo kvůli práci...

ale jinak než na bojový sporty jsem víc na pohyblivost...nikdy sem to nedělal ale děsně se mi líbí parkour, ale celkově mám rád obratný sporty jako inline freestyl, nebo v postlední době šetřím na skákací botky (poweriser), ty hodně chci...ale cena 8000 základní výbava a na to jen tak nemám.

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 10.10.2012, 13:45 hod.

Tak to já jsem taky určitě víc na pohyblivost než na (hrubou) sílu - proto aikido

Skákací boty mě taky docela lákaly, ale to mě přešlo když jsem uviděl cenu a to, jak dlouho ty boty vydrží (zhruba totiž jeden rok - pak se to nějak "ošoupe" a neskáče to tak jak má)
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 10.10.2012, 13:59 hod.

tak jasně...ale cena 8000 je za komplet, a za rok se ti ošoupuj jen ty protiskluzový "botky" dole...takže koupíš nový za pár stovek a jedeš dál, stejně jako kolečka u bruslí...

pak ale musíš měnit i y pružiny který vydrží 1-3 roky cca, zaleží jak často skáčeš, a ty se pak taky dají kupovat náhradní. Je to jako u jakýhokoli jinýho sportu kde se ti prostě věci opotřebovávaj a ty musíš dokupovat nový komponenty...tady kupuješ podložky na kterých skáčeš a prušiny. Ve výsledku to tak drahý není, když vemu v potaz že na brusle jsem kupoval co 3 měsíce nový kolečka...jedna sada vyšla na +- 500.- a to nebyly žádný extra kvality...jsou samozřejmě i levnější sporty než skákací botky ale taky mnohem dražší...

rozhodně se dal ale kupovat náhradní díly a není to o tom že bys musel pokaždý kupovat po roce nový boty...;-)

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 10.10.2012, 14:04 hod.

Děkuju za objasnění ;)
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 10.10.2012, 14:24 hod.

tak jsem se díval detailně na ty ceny, a přímo originál poweriser vyjdou sada(1 pár) gumových botiček na 899 kč a sada(1 pár) pružin na 3589. Ber v potaz že poweriser je česká kopie originálů z německa. Značka Poweriser má ale jako jedina (myslím, nejsem si jistej) koupenej originální patent dle německého originálu. Ostatní značky jsou padělky nebo napodobeniny kde se kvalita težce snižuje. Dává ti to ale celkem slušný výběr. Na trhu je více značek, nějaký dobrý, jiný ne, a pružiny se dají koupit i do 2000.

Když jsem zjišťoval detaily o Poweriser na různých fórech, lidi se vesměs shodovaly že gumové botičky pro relaxační skákání vydrží půl roku až 2 roky. Stejně tak i pružiny. Záleží jak často a na jakým povrchu skáčeš. Navíc to že ty pružiny vydrží 2 roky není o tom že bys je musel za 2 roky vyhodit...jen ty pružiny budou "vytahaný" a botky už nebudou skákat tak daleko a vysoko jako nový. Ale dají se použít třeba pro přítelkyni která váží o 30kg míň, nebo pro děcka apod. Pro ně budou tvoje opotřebené pružiny prakticky jako nový. Tam záleží na váze. Dělaj se 3 tipy 50-70, 70-90 a 90-120kg takže pokud ty budeš mít pružiny 70-90 a už ti nebudou moc skákat, pro lehčí váhu budou bez problému.

jinak profi skákači mění gumový botky jednou za 1-2 měsíce a pružiny co půl roku i dřív :-D ale samotná konstrukce pokud s ní někde neflákneš by měla bejt dost bytelná a prakticky neviděl jsem že by někdo kupoval nějak často náhradní díly do konstrukce...

když to shrneš, pro relaxační skákání ti stačí jednou za 2 roky investovat cca 4500 a máš je jako nový. Když si srovnáš jak často měníš kolečka u inlinů apod, není to zas tak moc...a to se bavím o originálech. Když šáhneš po levnějších botech, deš s cenou i na třetinu...

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 10.10.2012, 18:18 hod.

Jinak takhle vypadá aikido od mistra Stevena Seagala :D
Obrázek

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 12.10.2012, 07:21 hod.

Není moc herců či celebrit, které bych měl rád méně než Stevena Segala. Filmy s ním jsou u mě na csfd automaticky "odpad" a on sám je mi opravdu brutálně nesympatický. Ať se jde bodnout i s Aljaškou v plamenech :D :D :D

( sry za OT v sekci OT :D )

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 12.10.2012, 07:34 hod.

Já si teda nemyslím že by byl špatný herec, to až jeho nové filmy jsou velmi špatné. Jeho staré filmy jako Nico víc než zákon, přepadení v pacifiku nebo třeba těžko ho zabít jsou dost dobré a nerozdíl o většiny jiných filmů jeho bojové umění v těchto filmech vypadá reálně.

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 12.10.2012, 07:55 hod.

Jako herec je a byl imho velmi špatný, má asi tak 2-3 obličeje nijak zvlášť se od sebe nelišící, ale to je v jeho žánru více či méně béčkových (mnoho lidí si myslí, že áčkových) filmů asi standard. Jeho herecké "umění" bych přirovnal k tomu Chucka Norrise :D .To že je mi extrémně nesympatický je hodně subjektivní a v bojových sportech a zvlášť v aikidu se vůbec nevyznám, takže nemůžu soudit. Máš pravdu, že tebou jmenované kousky patří k tomu lepšímu v čem lze Stevena spatřit.

Peckoslav
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Peckoslav#2167

Příspěvek od Peckoslav » 12.10.2012, 08:00 hod.

no já si z Přepadení v Pacifiku spíš pamatuju tu slečnu co vyskočila z toho dortu než nějakého špatného herce, ale to už jsme hodně OT v OT :D
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

ZOMB
Warlord

Příspěvek od ZOMB » 12.10.2012, 13:37 hod.

Tak já ho spíš vnímám jako 7. dana než jako herce... to je až jeho druhořadá role...
Obrázek

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 12.10.2012, 14:04 hod.

Nekronaut píše:Jeho herecké "umění" bych přirovnal k tomu Chucka Norrise :D
Chuck sice není extra herec, ale kterej herec je díky svý skoro jedný(walker texas ranger) roli slavnější než on :) Díky těm vtipum na něj se stal nesmrtelnej a líbí se mi, že je má sám rád a nebere je jako nějakou urážku. Prostě Chuck Norris, kdo je víc? :D
Naposledy upravil(a) Quetak dne 12.10.2012, 14:24 hod., celkem upraveno 2 x.

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 12.10.2012, 14:14 hod.

Jo jo Chuck a jeho otocka v kazdym dilu na konci 4 krat zopakovana.:-D

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

Snowfist
Gorebelly
BattleTag:Shawes#2825

Příspěvek od Snowfist » 12.10.2012, 14:34 hod.

tak přemýšlím že topic s vtipy o chuckovi by mě pobavil :)) třeba chuck noris dokáže udělat z USA USB :D

Peckoslav
Minion of Destruction
BattleTag:Peckoslav#2167

Příspěvek od Peckoslav » 12.10.2012, 14:38 hod.

Quetak píše:
Nekronaut píše:Jeho herecké "umění" bych přirovnal k tomu Chucka Norrise :D
Chuck sice není extra herec, ale kterej herec je díky svý skoro jedný(walker texas ranger) roli slavnější než on :) Díky těm vtipum na něj se stal nesmrtelnej a líbí se mi, že je má sám rád a nebere je jako nějakou urážku. Prostě Chuck Norris, kdo je víc? :D
Myslím, že MacGyver by mohl vyprávět, i když v herecké kariéře má i pl. O´Niela (R.D.Anderson) :)

Kurňa tohle dobrý offtopic :D a už toho nechte, dál jen o bojových uměních ano? :wave:
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“