Xatrova počítačová poradna pro všechny
- Grammator
- Na-Krul
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Grammator#2662
- Kontaktovat uživatele:
a přes co myslíš že sem to měl připojený? koaxiál?
jako souhlasím s tebou že jako další disk je exterák pitomost, ale nesouhlasím že je pomalej...
jako souhlasím s tebou že jako další disk je exterák pitomost, ale nesouhlasím že je pomalej...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Re: Xatrova počítačová poradna pro všechny
Tak pomalej...ve srovnání s normálním SATA je pomalejší
Každým dnem sílím, abych se mohl postavit největšímu Zlu.
Kdy se už člověk naučí zálohovat data?
- Grammator
- Na-Krul
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Grammator#2662
- Kontaktovat uživatele:
z toho si nic nedělej, já mám celkem 1770GB a volných mám 98...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Jsi tu ještě Xatro nebo uz ji přestal navštěvovat toto fórum
Jsem tu
To jo no
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jaký nb byste mi doporučili... slyšel jsem, že Asus je spolehlivý, co se týče notebooků a cena do 16000 Kč...
moje požadavky: chtěl bych ho nosit každý den do školy (chtěl bych tedy nějaké kvalitní šasi), výdrž baterky stačí 2 hodiny, protože ve škole mám přístup k síti, nějaký výkonnější, aby unesl D3 a nějaké novější hry...
co říkáte na tenhle?
Děkuji za rady
P.S. Do školy jezdím na kole, takže by se mi hodila i nepromokavá brašna, tak jakou byste mi doporučili...
chtěl bych se zeptat, jaký nb byste mi doporučili... slyšel jsem, že Asus je spolehlivý, co se týče notebooků a cena do 16000 Kč...
moje požadavky: chtěl bych ho nosit každý den do školy (chtěl bych tedy nějaké kvalitní šasi), výdrž baterky stačí 2 hodiny, protože ve škole mám přístup k síti, nějaký výkonnější, aby unesl D3 a nějaké novější hry...
co říkáte na tenhle?
Děkuji za rady
P.S. Do školy jezdím na kole, takže by se mi hodila i nepromokavá brašna, tak jakou byste mi doporučili...
Tak já osobně bych Asus nebral... Mám s ním špatné zkušenosti. Doporučil bych ti notebook od IBM (Lenovo) popřípdě HP. Bohužel u těchto značek je nevýhodou o něco větší cena.
Tak ibm je kvalitnější než asus, když se ti notes rozbije, tak máš díky next bussines day druhý den opravený nebo náhradní notebook. Asus naproti tomu nabízí většinou za stejnou cenu vyšší výkon, a je docela kvalitní.
Tak ten tůj vypada zcela dostatečně, jediný co bych mu na prvni pohled vytkl je poměrně vysoká váha (což ale na kole není asi takovej problém, nicméně obecně to není úplně komfortní) a dost nízká výdrž baterky (což ale říkáš, že nevadí). Co se týče HP, IBM, Dellu apod. tak záruka NBD je výborná, ale podle mě pro potřeby pařanů\studentů je cena těchto značek neůměrně vysoká ke kvalitě komponent.
Jako zajímavého konkurenta si dovolím navrhnout některý z notebooků Acer Aspire X830TG, které se liší zejména velikostí a procesorem, dokonce jsem našel model se 120GB SSD diskem. S ohledem na cenový limit odkážu na tento model (ačkoli stojí něco přes 16 tis.). Má novější generaci jak procesoru, tak grafické karty, váží o kilo míň a taky vydrží až 8 hodin na baterku. Mám od podzimu model ze starší řady TimelineX (konkrétně 3820TG), toto je tedy přímý nástupce, takže vložím i osbní zkušenost... Šasi nikde nevrže, vše pevně sedí, akorát víko je takové "ohebné", což je způsobeno jeho tlouštkou, či spíš tenkostí. Ačkoli noťas nekolikrát denně zavírám a otevirám, klouby zatím nejeví žádné známky opotřebení. Co se baterky týče, těch 8 hodin je už spíš teoetických, ačkoli je to dosažitelné, nicméně i při práci s Wordem není problém dostat se přes 6 i 7 hodin. Obraz ani zvuk sice není nijak exkluzivní, ale to v této cenové relaci nečeká ani naivka a zvuk by měl být u nové řady mnohem lepší. Starší model má dva okruhy chlazení, takže se nepřehřívá, nevím jestli to platí i o novém, doporučuju přečíst pár recenzí.
Jako zajímavého konkurenta si dovolím navrhnout některý z notebooků Acer Aspire X830TG, které se liší zejména velikostí a procesorem, dokonce jsem našel model se 120GB SSD diskem. S ohledem na cenový limit odkážu na tento model (ačkoli stojí něco přes 16 tis.). Má novější generaci jak procesoru, tak grafické karty, váží o kilo míň a taky vydrží až 8 hodin na baterku. Mám od podzimu model ze starší řady TimelineX (konkrétně 3820TG), toto je tedy přímý nástupce, takže vložím i osbní zkušenost... Šasi nikde nevrže, vše pevně sedí, akorát víko je takové "ohebné", což je způsobeno jeho tlouštkou, či spíš tenkostí. Ačkoli noťas nekolikrát denně zavírám a otevirám, klouby zatím nejeví žádné známky opotřebení. Co se baterky týče, těch 8 hodin je už spíš teoetických, ačkoli je to dosažitelné, nicméně i při práci s Wordem není problém dostat se přes 6 i 7 hodin. Obraz ani zvuk sice není nijak exkluzivní, ale to v této cenové relaci nečeká ani naivka a zvuk by měl být u nové řady mnohem lepší. Starší model má dva okruhy chlazení, takže se nepřehřívá, nevím jestli to platí i o novém, doporučuju přečíst pár recenzí.
Ano, Acer z řady TimelineX jsou poměrně kvalitní, měl jsem ho v ruce, kamarád ho má rok a funguje naprosto spolehlivě, akorát výkon není tak vysoký jako u ntb od jiné značky s podobným hw. Takže já jsem pro ASUS, jestli chceš dostat kvalitu a slušný výkon, nebo pro IBM pro maximální kvalitu, ale nižší výkon. A ten tvůj norebook co sis navrhl splňuje tvoje požadavky, (krom toho, že v D3 má být prý jediné možné rozlišení 1980x1024 kvůli PvP, ale nevím to jistě). Díky Nvidia Optimus ušetříš baterku, díky core i5 ti nabídne ntb slušný výkon
xatra: Děkuju za shrnutí, přesně tohle jsem potřeboval...
Tvoje ujištění o mém správném výběru notebooku mě uklidnilo.
Děkuju
Tvoje ujištění o mém správném výběru notebooku mě uklidnilo.
Děkuju
Není za co, a mimochodem, už mám střední školu za sebou a dokonce i s vyznamenáním a jsem i CISCO certifikovaný odborník
Jinak s tím Asusem rozhodně chybu neuděláš, protože málokdy využiješ NBD u IBMek, protože jsou to vážně nerozbitný notebooky, proto si za ni přece nebudeš platit, že
Jinak s tím Asusem rozhodně chybu neuděláš, protože málokdy využiješ NBD u IBMek, protože jsou to vážně nerozbitný notebooky, proto si za ni přece nebudeš platit, že
- Spellsword
- Doom Knight
- BattleTag:Spellsword#2546
xatra: Co je ten CISCO certifikát? Jdu taky na IT střední
CISCO je mezinárodní certifikát IT pracovníka, může být buď hw nebo síťový, já jsem si vybral hw, ale sítě taky umím, tak snad dodělám na VŠ. Je to celý v angličtině, přes internet(luxusní matroš, třeba tam máš rozborku počítače že si to rozklikáš a pochopí to z toho i v*l, z každé kapitoly píšeš exam, pakliže máš všechny tak píšeš závěrečný grand exam, na kterej máš 3 pokusy, dyž to zmrvíš, tak znova, já sem to měl v rámci školy za 1500, ale mormálně stojí asi 1800 CZK.
- Spellsword
- Doom Knight
Super, taky ho budu dělat. Nejspíše taky hardvér.
To je docela easy, ale ten závěrečnej test je zabiják Kdyžtak ti na to pošlu matroš
- Spellsword
- Doom Knight
xatra: To by bylo super
nevěděl by prosím někdo kde zjistím u svého pc GHZ??
doufám že se mě nikdo nebude smát..já fakt nevím kde to je napsaný..
doufám že se mě nikdo nebude smát..já fakt nevím kde to je napsaný..