Xatrova počítačová poradna pro všechny

To, co se nedá zařadit jinam a netýká se D2 a D3.
Odpovědět
Attia
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Re: Xatrova počítačová poradna pro všechny

Příspěvek od Attia » 12.03.2012, 00:48 hod.

takze bych to videl asi následovne. Vzhledem k tomu ze CZC.cz má službu skládání PC ZDARMA z mnou vybraných komponentů, a vzhledem k tomu ze mi byly doporuceny HW právě z CZC.cz tak si asi slozim PC tu. pravdepodobne se to bude asi tocit na sestave co mi načrtl Xenter. tedy

Základní Deska: GIGABYTE GA-Z68XP-UD3P - Intel Z68

Procesor: Intel Core i5-2500K

Grafická Karta: Gainward 2227-Bliss GTX 560 Phantom 1GB

Paměti: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP

Disk: Seagate Barracuda 7200.12 - 1TB

k tomu bych to viděl na zdroj: Fortron HEXA 500W, kterej tam maj za 1065.- a bednu ještě nevim ale to už je asi detail. Zbytek asi už dořešim sám na prodejně. Jen doufám že na to splašim finance, jinak chtě nechtě asi budu muset sáhnout na ten i3-2100 za 2666,- a casem dokoupim asi rovnou ten i7, to se jeste uvidi jak na tom budu s financema. dam urcite vedet jak to dopadlo.

kazdopadne diky vsem za tipy a pomoc, protoze sem byl fakt bezradnej...snad to klapne dobre díky *A*

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 12.03.2012, 08:47 hod.

pokud se nepletu, tak by letos mela vyjit nova rada procesoru od intelu, tzn, ze by mohla padnout nejaka doprodej..
Kupodivu mě to stále baví..

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 12.03.2012, 10:38 hod.

Vorvy: No co jsou nový od Intelu, tak pro Socket 2011 (i7-3820, i7-3930K, i7-3960X) jsou výkonově lepší než ty co jsem nabízel, ale cenově zase někde jinde, a i základovky jsou k nim dražší.

Attia: Pokud máš v plánu jít v budoucnu do i7, tak bych tím spíš koupil teď nejvýkonější i3 co mají v nabídce, ušetříš alespoň 2K a ty můžeš dát do něčeho lepšího, a nebo schovat na i7. Ohledně zdroje, mám taky Fortron a spokojenost.

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 12.03.2012, 11:56 hod.

pokud vim tak to je lonska rada to co pises, rikam ta co vyjde letos ;) ..

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 12.03.2012, 12:03 hod.

Tak to jsem se spletl ;) . Technika valí pořád dopředu, a to co vyjde dneska, bude už zítra pomalu starý.

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 12.03.2012, 14:22 hod.

já vim, proto sem si rikal ze asi koupim ten i3, protoze by mi pak prislo skoda vyhodit ten i5 a kupovat i7. totez mozna udelam jeste s grafikou, ze ted koupim nejakou nizsi za cca 2000-2500 a casem dokoupim tuhle nebo jeste o neco lepsi, uvidime, jde mi hlavne o to ze nevim kolik budu schopnej dat dokupy presne penez ale 16k uz je dost, predstavoval sem si to puvodne tak kolem tech 13-14k coz by s tou i3 a nizsi grafikou mohlo klapnout.

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 12.03.2012, 21:42 hod.

tak nespletl jsi se uplne, castecne jsem se mylil i ja,tzn: procesory ktere jsi uvedl, vysli letos v lednu, nicmene specifikace uz byly oznameny v loni v zime, coz me zmatlo.. kazdopadne v dubnu ma vyjit nova rada se socketem 1155 tusim.. stejne tak jako ma v dubnu vyjit nova rada grafik nvidie

takze bud se postesti a pujde koupit z nejake doprodeje starsi radu, bo za nechutnej peniz koupit neco z te nove.. bo jeste pockat nez padnou ceny te nove rady.. neorientuju se v cenove politice, takze v tomhle smeru opravdu jen odhaduji.. kdovi jak to nakonec bude :D

Raahk
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Raahk#2416

Příspěvek od Raahk » 13.03.2012, 01:44 hod.

Letos májí vyjít Ivy Bridge na 22nm i7-3770K :)
Obrázek

Programos
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Programos#2804
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 13.03.2012, 08:58 hod.

Nicméně pořád je podle mě lepší jít do starších modelů, které mají již nižší cenu. Protože ty novinky co vychází jsou dycky strašně drahý. Stačí se podívat na ty cenové grafy.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804

Jacob
Quill Rat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacob » 13.03.2012, 17:36 hod.

Vorvy,
to máš pravdu, každá nová řada co vyjde v česku je předražená. I když kupuješ bez DPH, tak z ciziny to koupíš stále o dost levněji.
Nejlevněji kde koupit hw je německo a nebo slovensko. Jediná dobrá směrnice z EU je pro sjednocení cen produktů zemí co mají euro. Jen teda s německem mám problem kupovat bez DPH.
Nevýhoda je jedina a to čas než to přijde. Protože když tam nejedeš, tak si počkáš. Ale i to poštovné není zase tak hrozné.
Obrázek

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 20.03.2012, 16:49 hod.

Mám problém. Pokusím se ho popsat uplne od zacatku, snad na nic nezapomenu dulezityho.

Vcera ke me prosel kamos ze mu vyhodil PC chybu, ze se v systemu windows stala neocekavana chyba a ze bude system ukoncen a restartoval se mu PC. Po restartu mu to hodilo cernou obrazovaku, ze ma pripojid disk. (stehna hlaska jako kdyz spustite PC a neni k nemu pripojen HDD. tak sem PC vypl, zkontroloval káblíky jestli náhodou se nejakej nepovytáhl nebo něco, ale vše bylo OK a chybu to pořád házelo. Pak sem se koukal i do nastaveni BIOSu jestli se nepřehodilo nějakym zpusobem priority pořatí v BOOT menu co se má první načítat (nevím jak to napsat snad to pochopíte) ale jako First pozice byl nastaven normálně HDD, pak CD-ROM, Flash disk atd...takže tohle OK ale chyba pořád zůstávala. Došel sem jako mírný uživatel k názoru že mu asi vyhořel HDD. Vydělal sem ze svýho PC svůj hadr a napojil do jeho PC. Vše normálně jelo, načetly se Winy, prostě všecho OK, tkažze sem si řek že bude asi v prdeli hadr. Pro jistotu sem ten jeho zkusil do svyho PC a too mi vyhazovalo stejnou chybu jako u něj.

Jist si tím že jsem odhalil problém jsem mu vrátil jeho HDD do jeho PC s tím že to ještě jednou zkusim abych se ujistil že fakt nejede a že má kamoš zavolat jednomu známýmu co dělá s PC aby se mu na to šel podívat detailněji, žee víc nevím co s tím. jenže co s enestalo. HDD se rozjel, načetly se windowsy a všechno klape jak má. Spokojen že sem mu rozjel PC (i když nevím jak, nic sem nepřenastavoval, nic sem neměnil) sem se vrátil k sobě a vše zapojil jako to bylo předtím a zapl PC s tím že můžu pokračovat v činosti na PC. Jenže opak byl pravdou. Nejdřív mi to asi 2x hodilo tu stejnou chybu jako jemu, že není připojen HDD, že ho mám připojit, Pc restartovat. Vše sem znovu překontroloval a vše se zdá být dobře připojený. Kdyz sem to restartoval asi po třetí, tak se mi místo původní hlášky o připojení HDD vyhodila klasická tabulka, že WIn byl ukončen jinak než je normální a jestli chci spustit WIndowsy klasickým způsobem, v nouzovým režimu, pod MS-DOS apod. At dám cokoli, obrazovka zčerná a nic víc se nestane.

Nenapadá někoho v čem může být chyba a nějaký případný alternativy? PC už jssem prošel fyzickyasi 10x jestli jsou všechny káblíky tam kde mají být a jestli jsou pořádně zacvaklý a vše je OK. tak už prostě nevím kde může být chyba :-( díky za jakýkoli tipy.

kolij
Burning Soul
BattleTag:Kolij#2462

Příspěvek od kolij » 20.03.2012, 17:53 hod.

Mohli byste mi poradit s koupě nového PC... Moc se v tom nevyznám tak bych si nechal rád poradit od někoho zkušenějšího... :)

Požadavky: Aby samozřejmě rozjel D3 :D
Cena 10.000,- (+-1.000,-)
Bez OS
Našel sem si tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001HNS tak co na to říkáte?

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 20.03.2012, 18:40 hod.

Attia: Aby v tom nebyl nějaký vir co přeskočil k tobě, zkusil bych HDD vytáhnout a projet někde přes antivir. Pokud to nezabere, tak asi formát a reinstal OS. Pro příště bych doporučil nezkoušet svůj HDD k otestování jiného PC, rozhodně ne primární.

kolij: Přečti si několik postů zpět, v podstatě na to samé se ptal Attia.

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 20.03.2012, 18:53 hod.

já myslel že viry se drží jen na HDD, jak vidím asi ne, spíš ale neechápu že mu se ten PC hned rozjel. Pokud by tam byl nejakej vir tak by mu tam asi taky zustal, ne? a mu jede PC uz bez problemu.

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 20.03.2012, 19:10 hod.

Těžko říct, čím by to mohlo být, tak i tak bych to zkusil projet, nebo minimálně připojit do jiného PC, abys alespoň zjistil, že ti jede.

Máš to zapojený přes SATA rozhraní? Zkus to ještě hodit do jiného konektoru, pokud to pomůže, nebo zapojit na jinou větev na zdroji, třeba je špatný to.

Pro jistotu bych i zatlačil do desky grafiku a RAM.

Pokud máš starej HDD koukni na to, kde máš zapojený jumper, jestli ho nemáš v nějakém jiném režimu (měly by být napsané přímo na disku).

Jak si na začátku zmiňoval nastavení bootování, tak to na to vliv mít nebude, i kdys měl primární CD a sekundární HDD, jelikož to projede postupně vše.

kolij
Burning Soul
BattleTag:Kolij#2462

Příspěvek od kolij » 20.03.2012, 19:37 hod.

jj díky, už to taky šrotím :D

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 20.03.2012, 19:41 hod.

hele ještě jeden dotaz. Když se koukneš na muj PC (je o stránku nebo dvě zpět), myslíš že by bylo lepší tam hodit Win7? mám doma CD s win7 ale zatím sem ho tam nedával, asi ze zvyku na XPčka...jde mi o to jestli je v nečem o hodně lepší nebo jde spíš jen o "komfort"

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 20.03.2012, 19:59 hod.

Určitě W7, osobně bych do XP už nešel. Mám W7U 64-bit a naprostá spokojenost. výhoda je hlavně v podpoře ovladačů, HW, uživatelské rozhraní je přívětivější, systémové nástroje...

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 21.03.2012, 18:26 hod.

takze sem to cely reinstaloval (zatm jen XP, nemuzu najit W7) a vali vse OK a to sem zadny port jiny nezkousel, vse zustalo tak jak bylo doposud a ve jede OK, takze asi fakt nejakej cerv nebo neco. spis jen nechapu jakto ze se to kamosovi rozjelo a me ne, protoze u nej jsem to neprojizdeli antivirem ani nic jinyho. Jediny co me napada, ale to asi neni realny, ze ten vir "preskocil" od nej ke me :-D

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 21.03.2012, 18:29 hod.

Hlavně že už to jede, reinstal je sice trochu zdlouhavější záležitost, ale většinu problémů to vyřeší :).

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“