Nejlepší filmy sou samozřejmě ty které ve vás nechají největší dojem. A i po rocích si na ně vzpomenete. Když sem byl malý, tak byl pro mě nejlepší Jurský park. Teď žádný nejlepší asi nemám, pouze více dobrých. Mám rád spíše dobrodružné filmy, nebo scify. Také samozřejmě fantasy, ale ještě nenatočili takové, které by bylo opravdu extra povedené. Nebo spíš takové, které by se trefilo do mého vkusu.
Ale tyto filmy často opravdu silný dojem nenechají. Nemají proto takové možnosti. Aby byl film silný, mělo by tam být něco ze života. U scify, fantasy ani u dobrodružných filmů to moc nenajdete, to je spíš tak pro pobavení, podobně jako komedie.
Pro mě nejlepší film stěží může být komedie. Komedie mě rozěsměje, po čase si na ni třeba i vzpomenu, ale opravdu silný dojem ve mě nenechá. Dobrý film musí mít myšlenku a musí jí umět prodat.
Takže z těch co si zrovna teď vzpomenu to může být Sedm samurajů, Amádeus, Amélie z Monmartu, a nějaké válečné, na jejichž jméno si teď nevzpomínám. Také některé dokumentární filmy bych sem započítal. No dal sem vzpomínání tak 30s tak se nedivte.