Bojová umění aneb kdo umí bojovat nejen ve světě Sanctuary
- Gladiator91
- Doom Knight
- Currenly, I'm playing:Diablo 2
- BattleTag:gladiatorcz#2171
- Kontaktovat uživatele:
Andy Hug, Buakaw, Gökhan Saki
to sou mý oblíbenci

ALEA IACTA EST - Kostky jsou vrženy!
- SkoroPaladin
- Gorebelly
Re: Bojová umění aneb kdo umí bojovat nejen ve světě Sanctua
Gökhan je taky hustej - srdce bojovníka (jeho fight s Overeemem, kdy měl zlomenou ruku je to nejlepší co může K1 nabídnout).
We are knights who say... NI!
Protože se věnuju bojovýmu umění od 1. třídy zákl. školy a kung-fu filmy od Shaw Brothers byly pro mě denním chlebem, není divu, že když ohlásili Monka jako 4. hratelnej char, tak jsem si radostí málem ukák.
Dělal jsem nějakou dobu karate, pak jsem přestoupil na kung-fu (nebudu říkat roky/letopočty, pač by to bylo nebetyčný vychvalování se
) a teda jsem za to rád. Každej týden dvakrát si pěkně dát do těla, to člověku prospěje, když jinak celý dny dřepí ve škole, v práci, u komplu, na pivě atd. No každopádně, kdyby někdo přemýšlel, jaký boj. umění dělat a nechce to dělat pro závody, zápasy, prestiž atd., zkrátka pro sebe a pro radost z pohybu, tak kung-fu můžu jedině doporučit, hlavně se ale nenechte odradit prvními tréninky, kdy vás po nich bolí tělo tak, že se málem z toho zese*ete.

Dělal jsem nějakou dobu karate, pak jsem přestoupil na kung-fu (nebudu říkat roky/letopočty, pač by to bylo nebetyčný vychvalování se

- Gladiator91
- Doom Knight
- Kontaktovat uživatele:
Hrál sem přes 8 let fotbal a myslel si, že mám nějakou fízu až teprve na kickboxu sem poznal, jak na tom sem...ale začne se to zlepšovat po dalších a dalších trénincích, chce to jenom vydržet 

nejvíce mě dostalo když jsem začal trénovat wing chun. Jedna věc je fyzička...druhá je podřep. zkuste si dvě hodiny trénovat v podřepu...celou dobu mírně pokrčený kolena a stát v týhle pozici. Týden jsem si nesedl. Kupodivu první trénink jsem vydržel celej, co ale přišlo druhej trénink jsem nechápal...po 10. minutách v podřepu se mi začaly brutálně třást nohy a musel jsem se normálně postavit. prostě něco šílenýho. A to není nijak fyzicky náročný, prostě jen stát v podřepu...:-D
- Grammator
- Na-Krul
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Grammator#2662
- Kontaktovat uživatele:
Nj co se týče záhulu na tělo, tak si Krav Maga s ostaníma v ničem nezadá... prakticky pro posílení zůstáváme v půlce cviku... v půlce kliku (to mě berou záda), v půlce dřepu (viz výše), v půlce sedu-lehu... pomaličký cviky, pak zase ultra rychlý, výpady... a to je jen rozcvička před vlastním tréninkem... moje tělo pláče 2x týdně 

Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
- Gladiator91
- Doom Knight
- Kontaktovat uživatele:
Jojo taky znám takovýhle parády
trenér se vrátil na začátku měsíce z Thajska tak nám naordinoval nový metody. Zkracovačky na břicho, "stání" na loktech a držet, lapy místo 2 minut tak nyní máme 5, kolena, lokty, klinče
asi nejhůř je mi po těch klinčích, protože krk už je mimo provoz a tahání se s někým taky stojí dost sil, ale děláme to hlavně pro ten pohyb a pocit po tréninku ne? 

- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
no tak když sme dělali na tréninku kravaty z boku tak sem měl taky na krku chlapa (visel na mě jak Mara a stejně mě ani neohnul, holt metrák je metrák
) a kliky na lokty nebo na jedný ruce z nadpažením, to děláme taky 

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Hah, mi připomnělo, že na mě jednou mistr ukazoval nějakej chvat na zemi, kdy zatlačí kolenem na krk, úplně jsem zapomněl zabušit do země, když už se vám to zdá jako moc, takže když jsem začal mít hvězdičky před očima a zmohl jsem se jen na takový zadušený "chrgrghrrrghrgh", tak teprv povolil.
Vypadalo to vtipně, byste tam museli být.

- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
nj boj na zemi je dycky sranda
, sme dělali třeba že jeden sedí na druhym a mlátí ho, a ten dole ho jednoduše musí vyhodit stranou (je to krapet složitější, ale pro představu stačí), no a jak sme byli po tělocvičně ve dvojicích rozstrkaný tak si jedni nevšimli že jsou hned vedle sloupu... ta rána byla slyšet až k nám jak se jebnul do hlavy 

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
- Gladiator91
- Doom Knight
- Kontaktovat uživatele:
No co si tak pamatuju z kicku, tak co se mi stalo, že sem odstrčil soupeře a když sem se chystal kopnout roundkick tak mi někdo přeběhl přes cestu a chudák jí schytal přímo na střed 

- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
vidíš, třeba roundkick je něco co v Krav Maze nenajdeš... 

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
- Gladiator91
- Doom Knight
- Kontaktovat uživatele:
Jojo slyšel sem
zato lokty, kolena, hlavičky, kladivy a kopání do koulí je zcela běžná praxe když má KM trénink vedle nás 

- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
nemusí to vypadat hezky, hlavně když si zachráníš kůži
nebo někomu...

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
tohle je věc co se mi na krav maga líbí. nepotřebuješ tam chodit x let a trénovat jak zběsillý aby jsi se dokázal ubránít a utéct do bezpečí.
Jedna věc je férový fight kdy si dva borci jdou rozbít čeních o vytouženou slečnu. Tam jde většinou o ten dojem. Ale pokud na mě někdo naběhne s nožem a chce po mě mobil a peněženku, je mi jedno jestli je kop do koulí nebo prst do oka nehezký styl boje, tam mi jde hlavně o to si zachránít zadel a v tomhle smyslu si myslím že je krav maga nejlepší řešení.
Jedna věc je férový fight kdy si dva borci jdou rozbít čeních o vytouženou slečnu. Tam jde většinou o ten dojem. Ale pokud na mě někdo naběhne s nožem a chce po mě mobil a peněženku, je mi jedno jestli je kop do koulí nebo prst do oka nehezký styl boje, tam mi jde hlavně o to si zachránít zadel a v tomhle smyslu si myslím že je krav maga nejlepší řešení.
- Gladiator91
- Doom Knight
- Kontaktovat uživatele:
Nepopírám to, že potkat zkušenýho Kravera tak mi rozseká tlamu na ulici, protože je tak cvičenej. Kickbox je sport a jako takový by měl být brán
sice se člověk ubrání, ale pochybuju o tom, že v džínách a v bundě třeba kopnu výš než do pasu, proto krav maga jako sebeobrana je to nejlepší co se člověk může naučit.

Tohle bych si netroufl tvrdit... každé bojové umění nebo bojový sport má něco do sebe a efektivita se podle mě takto lehce srovnat nedá...krav maga jako sebeobrana je to nejlepší co se člověk může naučit.
- Gladiator91
- Doom Knight
- Kontaktovat uživatele:
No jde o to, že Krav Maga nezná pravidla, proto si myslím, že je efektivnější než kterýkoliv bojový sport
Navíc najednu stranu proč by se jinak využívala kromě civilního sektoru také v ozbrojených složkách 

možná nelze srovnávat efektivitu u profesionálů. pokud před sebe postavíš mistra v MMA a mistra v krav maze, určitě nepůjde tak lehce říct co je efektivnější.
koukni se na to ale z pohledu začátečníka. Jdi na jedinou lekci krav magy a na jedinou lekci kickboxu. u čeho se efektivněji naučíš bránit za tu jedinou lekci? tady na 100% vede krav maga už jen tím že nemá pravidla, jak psal Gladiator.
ukaž mi bojový umění nebo bojovej styl který by dokázal konkurovat krav maze v poměru zkušenosti vs. účinnost. U krav magy je ta výhoda že nepotřebuješ roky tréninku, posilování, zvládání technik aby jsi se naučil efektivně přežít přepadení.
koukni se na to ale z pohledu začátečníka. Jdi na jedinou lekci krav magy a na jedinou lekci kickboxu. u čeho se efektivněji naučíš bránit za tu jedinou lekci? tady na 100% vede krav maga už jen tím že nemá pravidla, jak psal Gladiator.
ukaž mi bojový umění nebo bojovej styl který by dokázal konkurovat krav maze v poměru zkušenosti vs. účinnost. U krav magy je ta výhoda že nepotřebuješ roky tréninku, posilování, zvládání technik aby jsi se naučil efektivně přežít přepadení.
- SkoroPaladin
- Gorebelly
Pokud před sebe postavíš top fightera MMA a mistra krav magy - záleží na tom - o jaký boj/pravidla by šlo.
Pokud by se bojovalo v rámci pravidel MMA - krav maga mistr by vydržel na nohou... předpokládám tak prvních 20 sekund.
Pokud by bylo dovoleno absolutně vše (za využití pouze těla) - toť otázka co by bylo (ale předpokládám vítězství Krav Magy).
Jinak souhlasím s tím - že krav maga je pro normálního člověka nejefektivnější možný způsob jak se naučit sebeobraně.
PS.: stejně dávám přednost pepřáku (tak nějak v rámci ducha Krav Magy ;-)).
Pokud by se bojovalo v rámci pravidel MMA - krav maga mistr by vydržel na nohou... předpokládám tak prvních 20 sekund.
Pokud by bylo dovoleno absolutně vše (za využití pouze těla) - toť otázka co by bylo (ale předpokládám vítězství Krav Magy).
Jinak souhlasím s tím - že krav maga je pro normálního člověka nejefektivnější možný způsob jak se naučit sebeobraně.
PS.: stejně dávám přednost pepřáku (tak nějak v rámci ducha Krav Magy ;-)).
We are knights who say... NI!